×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La pujada mitjana salarial de convenis col·lectius, per sobre de l'IPC al gener

El Ministeri de Treball i Seguretat Social ha publicat les dades del mes de gener en relació als convenis col·lectius registrats. D'aquests destaca la pujada salarial mitjana del 1,49%, superior a la d'1,43% dels últims mesos de 2017.

Aquesta variació salarial és gairebé un punt superior a la taxa de l'IPC interanual del mes de gener (0,5%), feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Patronal i sindicats es troben negociant un nou acord interconfederal de negociació col·lectiva, en principi de caràcter plurianual, per 2018 i 2019. UGT i CCOO han plantejat a la CEOE establir un sou mínim de conveni de 1.000 euros mensuals bruts i una alça salarial mínima del 3,1% com a resultat d'una inflació prevista del 1,6% més 1,5 punts addicionals de recuperació de poder adquisitiu perdut en la crisi.

Per la seva banda, la CEOE proposa per 2018 un augment salarial en línia amb el plantejat per 2017. Llavors, va ser d'entre el 1,5% i el 2% amb mig punt de variable per productivitat.