×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Objectiu: un 10 per cent menys de sucre, greix i sal en aliments i begudes en tres anys

Recentment han signat un acord amb el Ministeri de Sanitat les 500 principals empreses de la fabricació i distribució d'aliments i begudes, així com les patronals dels locals de restauració, els menjadors col·lectius i el 'vending'.

Aquest acord comprèn tot un seguit de mesures per aconseguir l'objectiu de reduir en tres anys un 10% menys de sucre, greix i sal en aliments i begudes.

Segons declaracions de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, els objectius fonamentals d'aquest pla són reduir les altes taxes de sobrepès i obesitat que tenen els espanyols, especialment els nens, i lluitar contra les principals malalties cròniques, molt influïdes per l'excés de pes o els consums excessius de sucre o sal, com són les diabetis, la hipertensió, les malalties cardiovasculars (ictus o infarts, per exemple), així com diversos tipus de càncer.

Les empreses s'han adherit de manera voluntària a aquest acord, que preveu un centenar de mesures, que afecten fins a 3.500 productes de gran consum, que suposen més d'un 40 per cent de les energia diària continguda en la cistella de la compra de l' família espanyola mitjana.

Aquest acord també afectarà de manera sensible a les cuines o 'càtering' que funcionen en col·legis, hospitals, empreses o residències, i que donen 1.000 milions de menjars a l'any, segons fonts del sector.