×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Importante: Nova regulació del Sistema de remissió electrònica de dades de la Seguretat Social

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social ha publicat al BOE l'Ordre ESS / 214/2018, d'1 de març, per la qual es modifica l'Ordre ESS / 484/2013, de 26 de març, per la qual es regula el Sistema de remissió electrònica de dades en l'àmbit de la Seguretat Social.

Aquesta nova regulació disposa un termini de 6 mesos des de entrada en vigor per a donar-se d'alta al sistema telemàtic RED als col·lectius del RETA i del RETMA (excepció grup 2n i 3r), així com a subjectes que tenen donats d'alta representants de comerç o sistema especial de la Indústria Resinera.

Aquesta disposició afegeix tot un seguit de supòsits que passen a ser obligatoris per a ser presentats de manera telemàtica, que són els següents:

La comunicació per part de les empreses de la data d'inici de la suspensió del contracte de treball o del corresponent permís, a efectes de tramitar les prestacions per maternitat, paternitat, risc durant l'embaràs i risc durant la lactància natural, així com de les reduccions de jornada de treball dels progenitors, adoptants o acollidors, als efectes de tramitar la prestació de cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu, de les que siguin beneficiaris els treballadors per compte d'altri o assimilats.

Als subjectes responsables als que encara no s'ha notificat la resolució determinant la seva incorporació a aquest sistema, quedaran inclosos en el mateix de forma obligatòria mitjançant la seva compareixença a la seu electrònica de la Secretaria d'Estat de la Seguretat Social, tenint per això un termini de dos mesos.

Accediu a la disposició publicada al BOE fent clic aquí.