×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Govern fixa un objectiu de bretxa salarial zero

La bretxa salarial entre homes i dones a Espanya és actualment d'un 14,2%, segons Eurostat. Això suposa una reducció del 4,5% des del 2012, estant ara mateix en un nivell mínim històric.

Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, ha manifestat al respecte que l'objectiu del Govern "és la bretxa zero".

"Tothom compleix la igualtat del salari base", afirma la ministra, "però el 60% dels complements afavoreix l'home ja que primen l'antiguitat o la disponibilitat, mentre moltes dones renuncien a part de la seva carrera professional per ser mares" . "Només el 30% dels complements reconeixen el mèrit" ha recalcat la ministra.

Actualment el Govern, a través de la Taula del Diàleg Social, treballa per la transparència retributiva entre homes i dones en les empreses, i en les auditories per verificar la igualtat efectiva dels salaris.

Báñez ha conclòs que "partim d'unes bases sòlides, la societat ha avançat molt en els últims 40 anys. "Avui Espanya lidera la creació d'ocupació femenina d'Europa", ha assegurat la ministra, que ha recalcat que s'ha recuperat tot l'ocupació femenina destruït durant la crisi i que és el moment en què hi ha més dones treballant que mai.