×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els salaris creixen quan treballen més dones

Harvard Business Review ha publicat un article dedicat a la presència de dones en el mercat laboral dels EUA en l'actualitat, i els beneficis de la mateixa en diversos aspectes d'àmbit laboral.

L'article comença esmentant que la presència de dones en el mercat laboral als Estats Units s'ha duplicat des de 1950, sent el canvi en l'economia de l'últim segle.

L'estudi realitzat per Amanda Weinstein estudia 250 àrees metropolitanes dels EUA Un dels aspectes més significatius que es desprenen d'aquest estudi és que a mesura que més dones s'incorporaven al mercat laboral, les ciutats eren més productives i augmentaven els salaris.

L'autora de l'estudi indica diversos motius d'aquests augments, com són que les dones passin a reemplaçar als homes menys productius, així com que les dones hagin superat als homes en l'obtenció de títols universitaris des de 1982.

Igualment Weinstein indica que encara hi ha una bretxa salarial, que augmenta en els càrrecs de més responsabilitat.

Un altre aspecte que esmenta l'estudi és que actualment les dones representen un 57% de la taxa de participació de la dona en el mercat laboral als Estats Units, havent-se estancat des de l'any 2000.

Entreu a l'article original fent clic aquí.