×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball

Aquest any, el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball i el Dia Mundial contra el Treball Infantil s'uneixen en una campanya conjunta per millorar la seguretat i la salut dels treballadors joves i posar fi al treball infantil.

La campanya té com a objectiu accelerar l'acció per assolir l'objectiu de desenvolupament sostenible 8, en particular la meta 8.8 de promoure entorns de treball segurs per a tots els treballadors per 2030 i la meta 8.7 de posar fi a totes les formes de treball infantil per 2025 . per tal d'assolir aquests objectius en benefici de la futura generació de la força de treball es requereix adoptar un enfocament concertat i integrat per a l'eliminació del treball infantil i la promoció d'una cultura de prevenció en matèria de seguretat i salut en el treball.

Els 541 milions de persones joves treballadores de 15 a 24 anys (entre les quals s'expliquen 37 milions de nens i nenes en situació de treball infantil perillós) representen més del 15 per cent de la força laboral mundial i pateixen fins a un 40 per cent més de lesions ocupacionals no mortals que els treballadors adults de més de 25 anys.

Molts factors poden augmentar la vulnerabilitat de les persones joves als riscos en el treball, com la seva etapa de desenvolupament físic i psicològic, la manca d'experiència laboral i de capacitació, la limitada consciència dels perills relacionats amb el treball i la manca de poder de negociació que pot portar els treballadors joves a acceptar tasques perilloses o males condicions de treball.

La campanya del Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball de 2018 destaca la vital importància d'abordar aquests desafiaments i millorar la seguretat i la salut dels treballadors joves, no només per promoure l'ocupació juvenil decent, sinó també per vincular aquests esforços en la lluita contra el treball infantil perillós i totes les altres formes de treball infantil.

Descarregar pòster


FUENTE:

Organizació Internacional del Treball