×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

GUARDONS EUROPEUS A LES BONES PRÀCTIQUES EN LA GESTIÓ DE LA PREVENCIÓ DAVANT DE SUBSTÀNCIES PERILLOSES

Què són els Guardons Europeus a les Bones Pràctiques?

Els Guardons Europeus a les Bones Pràctiques constitueixen un dels principals pilars de les campanyes que, cada dos anys, l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball impulsa al llarg d'Europa com a reconeixement a les organitzacions que duen a terme accions excel·lents i innovadores en matèria de seguretat i salut en el treball.

A Espanya, aquesta convocatòria és difosa especialment per la Xarxa Espanyola de Seguretat i Salut en el Treball fent possible que el certamen pugui arribar a tots els racons del nostre territori nacional.

L'INSST, com a Centre de Referència de l'Agència, gestiona aquesta convocatòria i canalitza les sol·licituds de participació, coordinant el procés de selecció de les millors candidatures i implicant-se directament en la difusió dels exemples destacats a escala nacional.

L'Agència Europea avalua els exemples rebuts de cada Estat membre i selecciona els millors.

"La UE guardonarà empreses amb bones pràctiques en la gestió de la prevenció enfront de substàncies perilloses"

L'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball, a través dels seus centres de referència, busca exemples de bones pràctiques d'empreses que hagin desenvolupat mesures preventives per prevenir l'exposició dels treballadors enfront de substàncies perilloses.

Amb la Campanya europea 2018-2019 "Treballs saludables: alerta davant de substàncies perilloses" s'obre una nova edició de la convocatòria de Guardons Europeus a les Bones Pràctiques el termini s'estén fins l'11 de gener de el 2019.

La Campanya "Treballs saludables" 2018-19 es proposa els següents objectius:


• Sensibilitzar sobre la importància de la gestió de substàncies perilloses.
• Fomentar l'avaluació de riscos mitjançant la provisió d'informació sobre eines pràctiques i l'intercanvi de bones pràctiques.
• Augmentar la conscienciació respecte als riscos associats a l'exposició a carcinògens en el treball.
• Arribar a grups de treballadors amb necessitats especials i de major risc.
• Incrementar la divulgació sobre la legislació de la Unió Europea (UE) i ressaltar els avenços en política sobre aquest tema.

La EU-OSHA està buscant exemples en què es demostri un enfocament holístic de la gestió de la seguretat i la salut en el treball (SST) i millores evidents en l'ús i maneig de substàncies perilloses que garanteixin unes condicions de treball segures i saludables , així com intervencions que siguin sostenibles i transferibles.

Mútua Intercomarcal proposa als seus mutualistes participar aportant iniciatives que serveixin per difondre Bones Pràctiques de sensibilització, respecte a la importància de la prevenció de riscos causats per substàncies perilloses, i així puguin beneficiar-se altres empreses en l'àmbit europeu.

Per més informació faci click aquí.