×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Trastorns associats a l'ús professional de la veu

Ja té a la seva disposició un nou lliurament de e-Prevenga, sota el títol "Trastorns Associats a l'ús professional de la veu”.

Alguns treballadors tals com teleoperadores, professors, locutors, cantants, etc. utilitzen la seva veu com a principal instrument de treball. La necessitat de parlar durant molt de temps, amb molta intensitat i tensió muscular provoca cansament i desgast de la veu. Tot això pot desencadenar diversos trastorns de la veu, que transcendeixin i afectin la comunicació, impedint a les persones afectades desenvolupar amb normalitat i confort les activitats quotidianes que impliquen l'ús de la veu. Es considera que la major part d'aquests trastorns es deuen a sobreesforços i mals hàbits en parlar.

Mútua Intercomarcal, en col·laboració amb l'Associació per a la Prevenció d'Accidents (APA), posa a la seva disposició e-Prevenga, una sèrie de material divulgatiu en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

e-Prevenga és una de les solucions funcionals incloses en el Portal de Mútua Intercomarcal, a la disposició de tot el seu col·lectiu de treballadors protegits, empreses associades i col·laboradors.

Accedeixi al document fent click aquí.