×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball: 28 d'abril de 2019

El proper 28 d'abril és el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball i Mútua Intercomarcal es fa ressò de la iniciativa promoguda per l'Organització Internacional del Treball amb el lema de la campanya: "Un futur del treball segur i saludable".

Avui dia ens enfrontem a noves condicions laborals i noves formes de treball, però cap ocupació hauria d'arrabassar-nos la nostra seguretat, la nostra salut, el nostre benestar o la nostra vida. Els accidents de treball i les malalties professionals tenen un fort impacte en els treballadors i en les seves famílies, econòmica, físicament i emocionalment. Però també per a les empreses i en la productivitat. És urgent que se sumin esforços en l'àmbit global ratificant els convenis fonamentals de la OIT que proporcionen normes mínimes dirigides a protegir als treballadors de riscos múltiples.

El 28 d'abril de cada any, el dia mundial de la seguretat i la salut en el treball, centra l'atenció internacional en la necessitat d'evitar morts, lesions i malalties per causes del treball. Avui ens enfrontem a tendències en el treball que comporten desafiaments i oportunitats per a la protecció de la nostra salut i benestar, la tecnologia, la demografia i l'evolució constant, el desenvolupament sostenible, els canvis en l'organització del treball. Algunes d'aquestes tendències porten avançaments per a la seguretat i la salut, però unes altres creen riscos per als treballadors, què pot fer-se:

- Anticipar els principals riscos emergents per a la seguretat i la salut.

- Incloure més disciplines en la gestió de la seguretat i la salut en el treball.

- Adquirir noves competències.

Cal dirigir la mirada més enllà del lloc de treball i abastar estratègies de prevenció sobre salut pública més àmplies. Hem d'ampliar totes les aliances que millorin la seguretat i salut perquè junts puguem aprofitar les oportunitats per a actuar a fi de crear un present segur i saludable per a tots.

Amb motiu del centenari de la OIT i de les discussions sobre el futur del treball, el Dia Mundial vol fer balanç de 100 anys en què s'ha treballat per a millorar la seguretat i salut en el treball, i mirar cap al futur per a continuar amb aquests esforços. La campanya de presentació desenvolupada per la OIT sobre el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball 2019 està disponible en aquest enllaç

Mútua Intercomarcal contribueix amb la campanya de l'Organització Internacional del Treball mitjançant les seves actuacions d'assessorament amb la finalitat de disminuir els accidents de treball i les malalties professionals del seu col·lectiu mutualista, així com sensibilitzar sobre les noves tendències en el treball que comprometen la seguretat i salut dels treballadors.