×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Altes temperatures: riscos i prevenció

Aquests dies hem patit la primera gran onada de calor de l'any. Els termòmetres han superat els 40 graus en molts punts d'Espanya i han desembocat en situacions de risc, por això és important recordar els riscos associats a l'època estival i les mesures preventives adequades.

Els riscos davant l'exposició a altes temperatures són molts i molt variats. L'esgotament, els cops de calor, les insolacions, la deshidratació o les cremades poden perjudicar molt seriosament el nostre estat de salut. És important reconèixer ràpidament quins poden ser els símptomes d'alguna d'aquestes situacions: febre, en moltes ocasions superior a 40°, taquicàrdies, confusió, pols ràpid i fort, pell seca i rosada, marejos, absència de sudoració... Si detecta qualsevol d'aquests símptomes, és probable que estigui patint un cop de calor o una insolació, així que és fonamental acudir ràpidament a urgències o al centre mèdic més pròxim.

Per a prevenir problemes de salut derivats de la calor extrema és fonamental seguir unes pautes bàsiques: hidratar-se adequadament i beure suficients líquids, dutxar-se amb aigua fresca, evitar l'exposició al sol en les hores centrals del dia i evitar exposicions prolongades, evitar els esforços extrems o practicar esport entre les 12 h a 17 h, si és possible cobrir-se el cap amb una gorra o barret, portar roba adequada, lleugera i folgada i sobretot, no oblidar la crema solar.

Seguint aquests consells podrem gaudir de l'estiu i del temps lliure evitant riscos innecessaris que posin en perill la nostra salut.