×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Prestació extraordinària per cessament d'activitat per a treballadors autònoms

Beneficiaris:
· Els que hagin suspès les seves activitats, segons el Reial decret 463/2020 (declaració estat d'alarma). En el mateix s'especifica la relació d'activitats l'obertura de les quals al públic se suspèn, així mateix el Reial decret 465/2020 aclareix alguns aspectes d'aquestes activitats.
· Els que no hagin suspès l'activitat, però que hagin reduït la seva facturació en el mes anterior a la sol·licitud almenys en un 75% de la facturació mitjana del semestre anterior.

Requisits per a tenir dret a la prestació:
· Estar afiliat i en alta a la Seguretat Social en la data de la declaració de l'estat d'alarma.
· No és necessari que el treballador autònom es doni de baixa de la seva activitat econòmica.
· Estar al corrent de pagament de les seves quotes a la Seguretat Social en la data de la suspensió de l'activitat o reducció de la seva facturació, si no es compleix es convidarà al pagament perquè en el termini de 30 dies naturals ingressi les quotes degudes.
· No s'exigeix carència mínima per a tenir accés a aquesta prestació extraordinària.

Import de la prestació:
· La quantia de la prestació serà del 70% (mitjana dels 12 mesos anteriors), li són aplicable els topalls màxims o mínims segons fills a càrrec).
· Qui no reuneixi la carència, percebrà la prestació en quantia igual al 70% de la base mínima de cotització del RETA.

Durada de la prestació:
· La durada inicial és d'un mes, podent ser ampliat fins a l'últim dia del mes en què finalitzi l'estat d'alarma.
· El període de la seva percepció s'entendrà com cotitzat i no reduirà els períodes de prestació que pogués tenir en un futur.

Sol·licitud de la prestació:
· En primer lloc, haurà d'obtenir les credencials d'accés de la part privada (Mútua online) de la web de Mútua Intercomarcal per a poder accedir a la prestació, sinó disposa de les mateixes contacti amb la sucursal més pròxima.
· Una vegada tingui credencials d'accés a Mútua online, haurà d'anar a l'apartat de tràmits i posteriorment al cessament d'activitat autònoms (COVID-19), trobarà els impresos de sol·licitud i la documentació que s'ha d'adjuntar.

[AUTORITZATS RED]
Podran realitzar tots els tràmits corresponents dels treballadors autònoms assignats.

Manera de presentar la documentació:
· La presentació s'ha de realitzar via online.