×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Setmana Europea de la Mobilitat 2020

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut pública com per al medi ambient, i els beneficis de l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu.

Aquesta iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l'any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents.

El 22 de setembre se celebra a més l'esdeveniment La ciutat, Sense cotxe!, origen d'aquesta iniciativa europea, que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l'augment del trànsit a les ciutats.

El tema triat per la Comissió Europea per a la campanya d'enguany és “Per una mobilitat sense emissions”. Aquesta temàtica reflecteix l'ambiciós objectiu d'aconseguir la neutralitat en les emissions de carbó per a l'any 2050, recollit en el Pacte Verd Europeu.

El tema també pretén ressaltar la importància de l'accessibilitat a sistemes de transport de zero emissions i promoure un sistema inclusiu per a totes les persones.

Des de Mútua Intercomarcal també ens sumem a la difusió de bones pràctiques preventives encaminades a conscienciar als treballadors/as de les nostres empreses mutualistes. L'objectiu d'aquesta difusió és que tinguin bons hàbits al volant, millorant la convivència amb altres mitjans de locomoció i reduir el risc d'accidents, així com augmentar la conscienciació sobre l'ús de mitjans de transport més ecològics.

Els mòduls divulgatius online, disponibles per als nostres mutualistes i els seus treballadors en la nostra pàgina web, relacionats amb la seguretat viària són els següents:

1. Conduir amb Seguretat
2. PRL: In Itineri i en missió
3. PRL: Transport de Mercaderies
4. Curs de bones pràctiques preventives del Transportista
5. Curs de bones pràctiques preventives del Conductor
6. Curs de bones pràctiques preventives del Conductor d'autobús

Tots situats al nostre web.

Per a més informació sobre la setmana europea de mobilitat 2020 poden consultar:
Mobility Week.
Gobierno de España.