×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Setmana europea de la Seguretat i Salut en el Treball 2020

La Setmana Europea de la Seguretat i la Salut en el Treball, que enguany se celebra entre el 19 i el 23 d'octubre de 2020, persegueix sensibilitzar sobre la campanya 2020-22 llançada recentment Treballs saludables: relaxem les càrregues, centrada en la prevenció dels trastorns musculoesqueléticos (TME) relacionats amb el treball.

Aquesta campanya 2020-2022 de l'Agència Europea de la Seguretat i la Salut en el Treball (EU-OSHA), té per objecte la sensibilització sobre els trastorns musculoesqueléticos relacionats amb el treball (TME) i la importància de prevenir-los.

L'objectiu és animar als empresaris, els treballadors i altres parts interessades a treballar junts per a prevenir els TME.

La campanya mostra com els riscos ergonòmics que provoquen l'aparició de TME i que no poden ser eliminats completament, poden almenys ser controlats. Explica com es pot evitar que els TME relacionats amb el treball que apareixen es converteixin en crònics mitjançant una intervenció primerenca. A més, exposa com una bona gestió de la Seguretat i Salut en el Treball pot ajudar als treballadors que ja pateixen TME crònics a reincorporar-se al treball i a seguir en aquest.

La campanya també sensibilitza sobre els nombrosos factors de risc relacionats amb els TME (físics, organitzatius, psicosocials, sociodemogràfics i individuals), i la necessitat de desenvolupar enfocaments preventius que els tinguin en compte.

Els TME relacionats amb el treball afecten els treballadors de totes les edats i a tota mena d'ocupacions, per la qual cosa aquesta campanya és rellevant per a moltes persones. Prevenir l'exposició als factors de risc que contribueixen als TME relacionats amb el treball és important per a la sostenibilitat del treball, especialment en el context de la mà d'obra que envelleix i considerant l'objectiu polític d'augmentar les taxes d'ocupació entre els grups de major edat. A més, la magnitud del problema i el temps que es necessita per a introduir canvis en el lloc de treball són raons de pes per a tornar a examinar aquest tema clau de la Seguretat i Salut en el Treball en aquest moment.