×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Benestar emocional

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha proposat una sèrie de tests per avaluar el nostre benestar emocional, ja que la salut mental és igual d'important que la salut física. Aquests qüestionaris et permeten conèixer com estàs i t'ofereixen guies d'autoajuda i tècniques de relaxació per millorar la teva salut. L'estrès, l'ansietat i la tristesa són algunes de les emocions que tracten els tests. Però, en què consisteixen exactament?

 

L'estrès és la reacció del cervell i el cos a qualsevol demanda. Qualsevol tipus de desafiament pot causar estrès. Hi ha diferents tipus d'estrès i tots originen riscos per la salut física i mental. Un factor estressant pot ser un esdeveniment que succeeixi una sola vegada o que duri poc temps, o pot ocórrer reiteradament i durant llargs períodes de temps. Comença a ser perjudicial quan no es recupera l'energia o els recursos gastats.

 

L'ansietat és una emoció que ajuda a l'organisme a preparar-se per fer alguna cosa important. Apareix quan s'ha d'actuar en una situació que demanda un esforç intens o sostingut i serveix per activar i fer front un perill que està ocorrent en el present o que pot passar en un futur. Un aspecte molt important és tenir en compte que l'ansietat és una emoció normal i cal aprendre a tolerar-la i gestionar-la.

 

La tristesa és un estat anímic que ocorre per un esdeveniment desfavorable que sol manifestar-se amb plors, pessimisme, melancolia, falta d'ànim, baixa autoestima, etc. És una de les principals emocions de l'ésser humà que està relacionada amb el baix estat d'ànim i de frustració i amb el sentiment de pèrdua.

 

L'autovaloració de la qualitat de vida inclou la valoració que cada persona té sobre la seva pròpia vida. Per esbrinar com es troba la teva salut mental, realitza els tests d'autoavaluació del Ministeri de Sanitat que pots trobar aquí.

 

Recorda, la teva salut és el més important!