×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Et consideres addicte al WhatsApp?

En una dècada, la tecnologia ha revolucionat la nostra manera de comunicar-nos. A Espanya es calcula que prop d'un 90% dels usuaris de mòbil utilitzen WhatsApp, però aquesta aplicació s'ha convertit en un objecte d'abús i dependència.

L'addicció al WhatsApp és una addicció comportamental, relativament nova per als psiquiatres i aquests estimen que pot arribar a afectar el 10% dels seus usuaris, especialment als adolescents.

Hi ha determinats indicadors que evidencien la dependència, propis d'un trastorn compulsiu: el temps que es dedica a l'aplicació, creure que t'escriuen quan no és així, etc. A més, si l'aplicació t'importa tant com per a perdre hores de somni, de menjar, t'afecta en el treball o, fins i tot en les relacions personals, és probable que siguis addicte a ella.

L'ús de WhatsApp es torna automàtic i, per tant, hi ha poc control per part de la persona addicta i no repara en les possibles conseqüències a llarg termini. L'aïllament de l'entorn i no parar esment a altres aspectes socials, són dues de les principals conseqüències negatives de l'addicció. Els efectes de l'ús compulsiu d'aquesta aplicació poden ser molt perjudicials socialment per als qui ho pateixen.

Recorda, si ets addicte al WhatsApp, és important aprendre a utilitzar-la correctament per a beneficiar la teva vida sense que t'afecti la salut.

Descobreix aquesta i altres addiccions a les TIC en les nostres xarxes socials. No oblidis seguir-nos en Instagram o Twitter!