×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial de la Seguretat Viària

Entenem la seguretat viària com la prevenció d’accidents de trànsit o la minimització dels seus efectes, quan té lloc un accident de trànsit. A més, té un especial compte amb els efectes dels incidents que poden tenir per la vida i la salut de les persones.

La seguretat viària pot ser activa o primària, quan ens referim als controls que s’apliquen sobre el factor humà com, per exemple, els senyals de trànsit, els frens ABS, etc. En canvi, la passiva o secundària, es compon d’elements de seguretat i accions que intervenen abans, durant i després d’un accident, per a disminuir al màxim la gravetat de les lesions de les víctimes d’un accident com, per exemple, el cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantil, etc. 

Des de Mútua Intercomarcal aprofitem el Dia Mundial de la Seguretat Viària per a recomanar-vos una sèrie de consells que podeu aplicar en el vostre dia a dia:

  1. Inspecciona periòdicament el desgast dels pneumàtics. La profunditat mínima és d’1,6 mm.
  2. Recorda el protocol d’actuació. Primer protegeix, segons avisa i, finalment, socorre.
  3. L’alcohol és una de les principals causes d’accidents i de lesions més greus. Conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues augmenta el temps de reacció i disminueix les teves capacitats. Recorda, si beus o consumeixes no condueixis. 
  4. Si vas amb moto, no dubtis a protegir-te sempre. No oblidis portar un casc homologat, un calçat tancat i apropiat, guants i una caçadora amb proteccions. 
  5. Sempre que condueixis porta tota la documentació necessària: permís de conducció i de circulació, targeta d’inspecció tècnica i contracte d’assegurança obligatori.
  6. En cas de fer un viatge llarg amb cotxe, realitza parades cada 2 hores o 200 km per descansar. Les parades han de ser almenys de 20 minuts. A més, han de programar-se amb antelació i cal tenir en compte: l’estat del vehicle i del conductor, l’itinerari i horari, la càrrega i portar tota la documentació necessària en regla.