×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estils de vida saludable: desmentint mites

El gran interès ­­­per un estil de vida saludable fa que a vegades es creïn falsos mites sobre uns certs hàbits alimentaris. Presta especial atenció, perquè en aquest post intentarem aclarir algun d’aquests: 

  • “Els ous són perjudicials per al colesterol”

L’ou és un aliment molt complet i saludable. És cert que la seva gemma és rica en colesterol, però cal no oblidar que l’ou posseeix un 10% de greix, la major part d’omega3, és ric en proteïnes i conté tots els aminoàcids essencials. El seu consum és adequat en totes les edats i la ingesta adequada seria dos o tres ous per setmana.

Per això, és molt important portar una dieta variada i saludable complementant-la amb activitat física.

  • “El pa engreixa”

Tots els aliments ens aporten en major o menor mesura energia en forma de calories. El pa és ric en hidrats de carboni, nutrient que constitueix la base de la dieta mediterrània, però que no engreixa si ho consumeixes de manera moderada. Una altra falsa llegenda que acompanya al consum de pa, és aquella que afirma que la molla engreixa. Aquesta afirmació també és incorrecta, tots dos són el mateix producte, el que ocorre és que l’escorça per acció de l’enfornat es deshidrata mentre que la part interior conserva major quantitat d’aigua. 

És recomanable el seu consum als matins, ja que té hidrats de carboni d’absorció lenta que cremes de manera natural durant el dia. 

  • “Els aliments light aprimen"

Els aliments light són aquells als quals se'ls ha reduït o eliminat algun dels seus components calòrics. Encara que això no significa que serveixin per perdre pes, el pitjor de tot és que poden proporcionar-te una falsa sensació de què estàs menjant més sa i sense engreixar. 

De fet, la pèrdua de pes i el seu manteniment requereix valorar altres factors com l'activitat física diària, l'exercici addicional, la resta dels aliments que componen la dieta… I no és una cosa tan senzilla com consumir solament productes etiquetats com a “light”. 

  • “Els aliments congelats són menys nutritius que els frescos” 

Aquesta és una altra falsa creença popular. Consumir aliments frescos o congelats sempre ha estat una opció polèmica quant a la qualitat nutricional es refereix. El procés de congelació no altera les qualitats dels aliments, sempre que es tracti de manera adequada, tant en la seva congelació, com en la seva descongelació.

És important no trencar la cadena de fred, és a dir, una vegada congelat el producte, no ha de sofrir grans variacions de temperatura.

  • “Si faig activitat física, puc menjar i beure el que vulgui” 

L'activitat física és imprescindible per la salut i per mantenir un estil de vida saludable. No obstant això, moltes persones creuen que anar al gimnàs o sortir a córrer els permet donar-se la llibertat de menjar qualsevol mena d'aliments. 

Encara que després d'una pràctica intensa d'exercici es continuen cremant calories, això no significa que puguis menjar el que vulguis, i encara que, no està malament donar-se un capritx de tant en tant, és important no fer-lo de manera freqüent. 

Una alimentació no saludable, tindrà conseqüències sobre la nostra salut difícilment compensables amb la pràctica d'exercici físic.

Segueix-nos en FacebookTwitter o Instagram per descobrir un nou mite cada mes!