×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què significa ser una persona resilient?

Existeixen diferents circumstàncies que ens poden portar al límit i fer que ens qüestionem si tenim la força i la voluntat necessària per continuar endavant. En aquest punt tenim dues opcions: deixar-nos vèncer  i sentir que hem fracassat o sobreposar-nos i sortir enfortits, apostar per la resiliència. La resiliència no és una qualitat innata és una qualitat que tots podem desenvolupar al llarg de la vida. 

 

Els 9 hàbits d’una persona resilient:

 

  1. Són conscients dels seus potencials i limitacions. L’autoconeixement és una arma molt poderosa i les persones resilients saben usar-la a favor seu.
  2. Són creatives. La persona amb una alta capacitat de resiliència no es limita a intentar enganxar el gerro trencat, és conscient que jo mai tornarà a ser el mateix. El resilient farà un mosaic amb els trossos trencats, i transformarà una cosa sense valor en alguna cosa bonica o útil. 
  3. Confien en les seves capacitats. En ser conscients de les seves potencialitats i limitacions, les persones resilients confien en el que són capaces de fer. 
  4. Assumeixen les dificultats com una oportunitat per aprendre. Les persones amb un alt nivell de resiliència són capaces de veure més enllà d’aquests moments i no defalleixen. Aquestes persones assumeixen les crisis com una oportunitat per generar un canvi, per aprendre i créixer. 
  5. Practiquen el mindfulness o consciència plena. Les persones resilients tenen l’hàbit d’estar plenament presents, de viure en l’aquí i ara i tenen una gran capacitat d’acceptació.
  6. S’envolten de persones que tenen una actitud positiva. Les persones que practiquen la resiliència saben com enfortir les seves amistats, per la qual cosa generalment s’envolten de persones que mantenen una actitud positiva davant la vida. 
  7. Són flexibles davant els canvis. A pesar que les persones resilients tenen una autoimatge molt clara i saben perfectament què volen aconseguir, també tenen la suficient flexibilitat per adaptar els seus plans i canviar les seves metes quan és necessari. 
  8. Afronten l’adversitat amb humor. Són capaços de riure’s de l’adversitat i treure una broma de les seves dissorts.
  9. Buscar l’ajuda dels altres i el suport social. Quan les persones resilients passen per un succés potencialment traumàtic el seu primer objectiu és superar-lo, per això, són conscients de la importància del suport social i no dubten de buscar l’ajuda d’un bon psicòleg quan ho necessiten.

 

Per aconseguir ser una persona resilient en el treball, és necessari aprofundir i reforçar unes certes actituds o característiques de la nostra personalitat. La resiliència en l’àmbit laboral és important perquè permet superar els reptes de cada dia amb èxit. A més, permet que ens adaptem millor als canvis que es puguin produir en ell. Una persona resilient accepta millor el canvi de rutines, tasques i rols. Els afronta sense por i està disposada a adaptar-se i aprendre el que faci falta. La resiliència evita l’estrès per falta de seguretat o per por del desconegut. Així mateix, aquesta capacitat per superar les dificultats i mantenir els sentiments negatius allunyats de la nostra ment, aconsegueix que es generi un bon clima laboral amb la resta de companys. Les persones resilients aconsegueixen una bona salut laboral per tots, ja que eviten, de manera natural, els enfrontaments

 

Les empreses també han d’esforçar-se, creant polítiques internes que puguin ajudar als seus treballadors al fet que desenvolupin la resiliència en l’àmbit laboral, generant un clima agradable, valorant les seves capacitats i proposant objectius assolibles. Creus que és important aconseguir un bon ambient laboral i fomentar la resiliència entre els empleats?