×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La farmàcia: sempre de confiança, al servei de la teva salut

Les farmàcies formen part del cor viu dels barris. Quantes vegades has acudit al teu farmacèutic de confiança per realitzar-li una consulta? Sovint, ells són els primers als qui confiem els nostres dubtes.


El 25 de setembre se celebra el Dia Mundial del Farmacèutic, “La farmàcia: sempre de confiança, al servei de la teva salut”, lema triat per la Federació Internacional Farmacèutica.


La farmàcia ha de veure’s com un espai de salut on s’ofereixen una àmplia varietat de serveis professionals orientats a millorar la qualitat de vida dels pacients i en la qual es realitza una laboral social. Els farmacèutics han estat sempre l’enllaç més pròxim que la població ha tingut respecte als professionals sanitaris. El seu rol és crucial per solucionar mancances informatives dels pacients sobre els seus medicaments; quant a la seva indicació, la seva posologia, la seva forma d’ús o la durada del tractament. En aquesta mateixa línia, també moltes farmàcies ofereixen serveis de preparació de pastilles setmanals i altres ajudes que, especialment per als pacients més majors, són essencials per evitar confusions i oblits.


Aquests professionals s’han de mantenir actualitzats constantment perquè sorgeixen nous medicaments, noves indicacions i noves cures per les diverses patologies. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha destacat el paper dels farmacèutics en l’actual crisi de la Covid-19, encara que el seu valor no sols es redueix a la manera en la qual han gestionat la pandèmia.


Els farmacèutics són els professionals de la salut més pròxims a les nostres llars. Per moltes persones, sobretot, per aquelles la salut demanda més atenció, són el seu principal suport. Per això, gràcies, farmacèutics, per ser-hi cada dia!