×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com ser més productiu sense treballar més

Productivitat i treball són dues paraules que van necessàriament unides. Però, és només responsabilitat dels treballadors ser productius? L'empresa també ha d'involucrar-se?

Quan parlem de productivitat en el treball solem pensar en dos conceptes. D'una banda, en la productivitat laboral. Aquesta s'entén com la quantitat de treball que una persona pot fer en un temps determinat. D'altra banda, la productivitat personal. Es defineix com la relació entre el resultat d'una activitat i els mitjans que han estat necessaris per obtenir aquesta producció.

La productivitat en el treball no només depèn del treballador, sinó també del seu entorn laboral. Els treballadors productius es caracteritzen per prendre decisions sense contradir als seus caps; empatitzar amb els seus companys sense importar el seu lloc en la jerarquia empresarial; controlar les emocions i ser capaç de dominar les situacions sota pressió; actuar sense demanar res a canvi; etc.

No obstant això, a vegades passem per èpoques en les quals, sense saber exactament per què, som poc productius. No et preocupis perquè a continuació et detallem 4 estratègies per ser més productius sense treballar de més:

  1. Separa les tasques entre el treball profund i el superficial. El treball profund és el que requereix temps i concentració. Escriure un informe o crear una il·lustració, per exemple. El treball superficial és un treball més "mecànic" que pots fer sense utilitzar el 100% de la teva concentració.
  2. En les hores més productives del dia, deixa a un costat el mòbil i fes el treball profund. Avui dia, el mòbil és la gran barrera per al treball profund perquè trenca la teva concentració cada 3 minuts amb una nova notificació. En lloc de fer servir el moment més productiu del dia (normalment al matí) per abordar el treball superficial de WhatsApp, aprofita el temps per centrar-te en el profund.
  3. Descansa almenys 10 minuts cada 3 hores. No subestimis el poder de prendre't un descans. El teu cervell perd la qualitat de la concentració si treballes massa temps i l'ansietat comença a acumular-se. Pren-te uns minuts per fer una pausa, sempre.
  4. Has d’estar al 100% durant el teu temps de descans. Descansar fent servir el telèfon no és realment descansar. Acabes gastant molt de temps i no et relaxes perquè les xarxes socials estan dissenyades per inquietar-te i estimular-te. No caiguis en aquest parany.

Existeixen altres pautes que pots dur a terme per augmentar la teva productivitat com planificar la teva jornada, perquè t'ajudarà a saber per on continuar cada vegada que finalitzis una tasca; ordenar el teu lloc de treball; automatitzar tasques pe guanyar temps per les més significatives, i fins i tot meditar. La meditació és una pràctica que redueix l'estrès, millorant la qualitat de la nostra vida i el nostre descans.

Et convidem a consultar altres consells que poden ajudar-te en l'entorn laboral en el nostre InstagramTwitter o Facebook.