×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què fer immediatament després de patir una lesió?

Gairebé tots hem patit alguna vegada una lesió. Depenent del tipus i la gravetat de la lesió experimentem uns símptomes molestos o realment dolorosos.

Si volem que la nostra lesió progressi de la millor manera possible, haurem d'actuar de pressa. Existeixen una sèrie de directrius per intervenir després d'una lesió aguda durant la pràctica esportiva que, en gran manera, evitaran que la nostra lesió s'agreugi més.

Aquest procediment per intervenir en les lesions agudes es diu el principi PRICE que fa referència a:

  • Protecció: per evitar una lesió posterior, evita agreujar la lesió actual i reduir el flux sanguini a la zona lesionada. És important acabar amb l'activitat immediatament.
  • Repòs: aprofita perquè la zona de la lesió reposi durant un temps.
  • Gel: el seu principal efecte és analgèsic, és a dir, alleujament del dolor. Perquè disminueixi la irrigació és necessari que es dugui a terme durant un període de temps concret. Amb un període de mitja hora, el flux sanguini es redueix més del 50%. La recomanació és que es pot repetir en intervals de 20 minuts cada 3 o 4 hores durant les primeres 48 hores.
  • Compressió amb un embenatge: és la mesura més rellevant per limitar la formació de l'hematoma. L'ideal és col·locar el gel en una bossa o tela, i col·locar l'embenatge per sobre de l'àrea lesionada i de la bossa de gel.
  • Elevació de la part del cos lesionada: és una altra mesura molt important, però sobretot per lesions de la part inferior del cos. La zona ha d'estar com a mínim a 30 cm per sobre del nivell del cor. És recomanable elevar l'extremitat els dos primers dies quan el pacient estigui ficat al llit o assegut.

Finalment, recorda tenir sempre a mà, expenedores de gel, aigua freda o bosses de gel mèdiques, en aquells llocs en els quals es realitzin entrenaments de manera regular.

 

Recorda, com més aviat s'apliquin aquests mètodes, millor serà la recuperació.