×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Desterrant prejudicis sobre el Síndrome d'Asperger al món laboral

Cada 18 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger, data que coincideix amb el naixement del psiquiatre Hans Asperger, qui el va descriure per primera vegada. S'ha avançat molt en la detecció precoç d'aquesta síndrome i en l'atenció a aquests pacients, però fins i tot és necessari celebrar aquest dia per conscienciar, sensibilitzar i informar sobre això.

La Síndrome d'Asperger és un dels Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) que afecta el processament de la informació i que comporta dificultats per encaixar dins de la societat, derivant en conductes poc adaptatives. Destaquen per tenir comportaments repetitius, una limitada gamma d'interessos i dificultats per comunicar-se i crear connexions socials.

Aquest trastorn continua sent molt desconegut en alguns sectors professionals. Avui dia les habilitats més demandades en els llocs de treball són la comunicació i el treball en equip. Per aquesta raó, és habitual que persones amb Síndrome d'Asperger no aconsegueixin superar les entrevistes laborals. Però, hem de tenir en compte que contractar una persona amb aquesta síndrome pot aportar molts beneficis a l'equip com, per exemple:

  • Són treballadors puntuals i persistents a l'hora de dur a terme les seves obligacions i tasques. Tenen una alta capacitat de concentració i no solen distreure's en el lloc de treball.
  • Una de les majors qualitats que tenen són la bona memòria i la facilitat per detectar patrons on altres no els veuen.
  • L'eficàcia també sol ser una qualitat de les persones diagnosticades amb aquest trastorn. Tenen cura de cada detall i com a conseqüència, són molt productius.

Els treballs on poden aplicar totes les seves qualitats i sentir-se més còmodes són:

  • Oficines, treballs de comptabilitat, arxiu i facturació.
  • Informàtica i programació.
  • Gestió de documentació.

És important deixar enrere els prejudicis que acostumen a relacionar-se amb la Síndrome d'Asperger i donar una oportunitat a les persones que el pateixen perquè puguin demostrar tot el que valen. Comparteix aquest post de blog i ajuda'ns a aconseguir-ho!