×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mesures de prevenció associades a la PRL en jardineria

Ser jardiner és molt més que podar, regar i plantar. Es tracta d'una professió que abasta múltiples tècniques de cura i manteniment de zones verdes.

Els principals riscos associats als llocs o espais de treball en la jardineria i restauració del paisatge es localitzen majoritàriament en les casetes, vestuaris, magatzems, instal·lacions, tallers, zones d'apilament i, evidentment, als jardins i espais verds.

Hi ha multitud de possibles riscos laborals en el sector de la jardineria pel que recomanem executar una avaluació del risc adequada i apropiada quan es prevegin riscos per la seguretat i la salut.

Mesures preventives associades a la jardineria i la restauració del paisatge

  1. Comprovar totes les mesures de seguretat. S'haurà de comprovar l'estat de les eines i màquines de les tasques que desenvoluparem i valorar si estan en un estat correcte i si disposem de totes les mesures de seguretat suficients.
  2. La comunicació directa i immediata. És important comunicar als encarregats si alguna de les eines presenta algun defecte, o la necessitat de més mesures de protecció, per evitar patir un accident laboral.
  3. Mantenir l'ordre i la neteja. L'ordre i la neteja de materials i de les zones de treball permeten tenir control de tot i ajudarà a prevenir qualsevol risc laboral.
  4. Utilitzar els equips de protecció necessaris. No hem d'oblidar que hem de protegir la nostra salut. Així que, valorem si realment estem fent tot el que és a les nostres mans.
  5. Emprar les fundes de les eines punxants per a transportar-les. Les fundes i proteccions existeixen per evitar petits descuits que poden ser fatals. A més, tenen doble benefici: d'una banda, les eines es conserven millor i, d'altra banda, evitarem riscos de punció.
  6. Utilitzar un calçat de seguretat adequat. Hem de tenir en compte que podem trobar-nos amb zones humides en les quals els peus poden mullar-se i puguem relliscar. Per tant, és important fer servir un calçat adequat per la tasca que estem realitzant.
  7. Utilitzar crema solar. Els problemes i riscos que comporta tenir una insolació són molt perjudicials pel nostre cos i pell. Hem d'evitar-los fent ús de cremes solars on l'exposició al sol sigui inevitable.
  8. Evitar emmagatzemar els abonaments i els combustibles junts. Barrejar els abonaments i combustibles poden generar substàncies explosives.

I tu, ¿poses en practica aquests consells? Si aquest article et sembla interesant, et convidem a compartir-lo amb els teus companys de feina.