×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprèn amb #MutuaPalabra sobre la prevenció en riscos laborals (I)

A Mútua Intercomarcal volem la millora de la seguretat i salut dels nostres mutualistes i, per aquesta raó, hem creat #MutuaPalabra, una manera divertida d'aprendre sobre la prevenció de riscos laborals. El joc consta d'una sèrie de definicions, les quals tenen dues possibles respostes, però només una d'elles és correcte. Estàs preparat per tornar-te un expert en PRL? Què comenci el joc!

  • Amb la lletra “A”: absència d'una persona en el seu lloc de treball, en hores que corresponguin a un dia laborable, dins de la jornada legal de treball. Absentisme o abstinència?
  • Comença amb la lletra “E”: situació de manera urgent i totalment imprevista, sigui per causa d'accident o succés inesperat. A més, pot ser una situació greu com per ocasionar danys a persones, instal·lacions, béns i medi ambient. Evacuació o emergència?
  • Amb la lletra “F”: activitat que ajuda a desenvolupar les capacitats i les aptituds dels treballadors per a la correcta execució de les seves tasques. També garanteix l'adequat nivell de coneixement dels equips de treball, sistemes de seguretat i noves tecnologies per part del treballador. Sense aquesta activitat, es poden arribar a provocar danys per a la mateixa seguretat o la de tercers. Formació o finançament?
  • Comença amb la “I”: És l'accident que pateix el treballador es dirigeix o torna del seu lloc de treball. Itinere o iteració?
  • Conté la lletra “L”: grup d'elements com a sons, gestos o cartelleria l’objectiu de la qual és informar o advertir de l'existència d'un perill o risc, de la conducta a seguir per evitar-lo o de la localització de sortides i elements de protecció. Senyalització o focalització?

Fins aquí el #MutuaPalabra d'avui! Al final d'aquest blog trobaràs les solucions. Recorda compartir aquest article amb els teus companys de treball per aprendre de manera nova i innovadora sobre prevenció en riscos laborals. Tornem aviat amb noves paraules! ;)

Solucions: absentisme, emergència, formació, itinere i senyalització.