×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mesures de prevenció de riscos laborals per al sector de conductors de camió

El sector dels transportistes i conductors de camió és un dels més afectats en relació amb les mesures de prevenció de riscos laborals. El fet de passar llargues hores en la conducció d'aquests vehicles porta com a conseqüència el desenvolupament de moltes patologies que poden afectar tant la seva vida laboral com a la rutina diària.

Alguns exemples d'aquests factors de risc són:

  • La carretera i l'exposició a les contínues vibracions i traquetejos del vehicle, a més de la mala postura que es pot adoptar provocant malalties osteoarticulars o angioneuròtiques com el dolor d'esquena o danys més severs en la columna o articulacions.
  • La contaminació acústica generada pels sorolls del motor pot portar a problemes auriculars.
  • Canvis bruscos de temperatura pel contrast tèrmic de l'interior del vehicle amb el clima ambienti de l'exterior.
  • A més del transport, en moltes ocasions el professional pot dedicar-se a la manipulació de la càrrega. En aquests casos, és important que es derivin danys o lesions en ossos i/o músculs per la manipulació de la càrrega.

Prendre consciència d'aquests fets i factors ajuda a desenvolupar mesures que previnguin i detinguin el desenvolupament de riscos i malalties. Per a això, hem identificat algunes mesures de prevenció de riscos laborals:

  • Adaptar el seient i regular-lo als requeriments de cada conductor. Canviar la postura durant la jornada per a evitar una llarga exposició a postures forçades.
  • Evitar posar el colze en la finestreta, ja que, les vibracions del vehicle s'intensifiquen i s'estenen a tot el cos.
  • Evitar la ingesta de begudes excitants que provoquen la dificultat per a dormir. Descansar adequadament eviten l'estrès i situacions de perill durant la jornada laboral.
  • Evitar menjars copiosos que provoquin pesadesa en l'estómac i somnolència.

El tipus de factors que afecten el treball poden ser molt variats, per això, és important conèixer-los i aplicar mesures que els contrarestin per a evitar córrer danys en el treballador i en l'ambient laboral. Comparteix-lo amb els teus companys per a aconseguir una vida laboral òptima i sense riscos!