×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Empresa saludable? La clau del benestar laboral

Segons la European Network for Health Promotion una empresa saludable és aquella que uneix els esforços dels empresaris, els treballadors i de la societat per a millorar el benestar i la salut en l'entorn laboral. I si això és així, per què no ho havíem escoltat abans?

La veritat és que en els últims anys post pandèmia i amb l'entrada de les noves generacions comença a manifestar-se una certa tendència per la qual es valora un ambient sa en el lloc de treball. Condicions en les quals tant el treballador com l'empresa trobin un punt de treball mutu que beneficiï a totes dues parts, perquè una empresa no pot funcionar correctament si els seus treballadors no estan a gust amb el seu ús. La pandèmia ha ajudat a posar com a objectiu principal factors físics i emocionals que afecten l'hora de treballar, entre ells l'ansietat i l'estrès. És per això, que moltes marques han creat un pla d'empresa saludable per a ajudar a motivar al seu equip i crear un clima laboral òptim.

Si estàs buscant treball o no estàs a gust amb el teu treball actual aquest article et permetrà detectar què han de complir aquestes empreses per a autoqualificar-se com a “empresa saludable” i com aquest tipus d'empreses facilitaran la teva vida laboral i personal.

  • Entorn físic de treball. En primer lloc, és important que l'empresa tingui en consideració aspectes de salut i seguretat en l'entorn físic del lloc de treball. Per exemple, una bona gestió de la prevenció de riscos laborals.
  • Entorn psicosocial del treball. També, que es tinguin en compte temes de salut, seguretat i benestar en la cultura laboral posant l'accent en temes de salut mental com l'estrès, l'ansietat o la depressió.
  • Preocupació per l'equip. No sols n'hi ha prou amb aplicar mesures, cal escoltar què pensen els treballadors sobre aquest tema per a millorar la comunitat. Quines millores proposen? Quins problemes tenen? Fer una escolta activa i proposar millores que resolguin les incomoditats de l'empresa.

Definitivament, aquestes són les claus que poden portar a la teva empresa a ser una empresa saludable que vela per l'estat dels seus treballadors, però quins beneficis pot portar-te el benestar laboral dels teus treballadors?

  • La millora de la teva salut i seguretat
  • Augment de la teva implicació i motivació
  • Millora de la productivitat
  • Millora de la imatge de l'empresa

Aconsegueix un ambient laboral òptim i saludable, no sols per als teus treballadors, també per a l'empresa en si. Perquè treballar conjuntament ofereix moltes més possibilitats a la teva marca.