×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La procrastinació, un hàbit tòxic que pot afectar el teu treball.

Entre els molts hàbits que es donen en l'àmbit laboral, la procrastinació és un dels més tòxics que poden afectar la productivitat. També es pot explicar com el “deixar per a demà el que pots fer avui” per a fer un altre tipus de tasques que ens agraden més. 

Moltes vegades pot confondre's amb la mandra, però la veritat és que hi ha molts motius que poden portar a un treballador a procrastinar. Entre les principals causes es poden donar:

  1. El temor al fracàs.
  2. Mals hàbits laborals o la percepció de no urgència.
  3. Por a projectes complexos i aclaparadors.
  4. No coordinar el temps i les tasques.
  5. Perfeccionisme.

Per a poder prevenir la procrastinació i fer-li front és important detectar l'hàbit, aquí deixem alguns tips que poden ajudar-te:

  • Crear i definir objectius en l'equip per a veure com es connecten els treballs de cadascun.
  • Aclarir les prioritats segons les dates de lliurament i les necessitats de cada projecte.
  • Combatre el perfeccionisme a través de la claredat i centrar-se en l'impacte que pot generar en l'equip.
  • Dividir els objectius en tasques més petites per a evitar aclaparar-se.

Com veieu, la procrastinació no és sinònim de mandra, també pot tractar-se d'una alta motivació. Dos extrems que requereixen diferents plans d'actuació. Aplica els nostres consells i aconsegueix un ambient de treball òptim per a tu i per a tot el teu equip.