×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La necessitat de desconnectar durant les vacances

Els mesos d’estiu són sinònim de vacances i de desconnexió, almenys per unes setmanes o uns dies. Però, realment els treballadors desconnecten del treball durant les seves vacances? Sembla que menys del que deuríem.

Moltes persones no són capaces de desconnectar del treball en cap moment, sobretot, si t’emportes l’oficina a casa: el mòbil, dificulta l’opció de poder descansar i de gaudir de les tan merescudes vacances. I, és que, a   vegades, et tornes un veritable addicte al treball i desconnectar és tota una odissea. No obstant això, és possible. 

Malgrat el teletreball, les noves lleis a favor dels treballadors i la flexibilitat en els horaris, encara continua existint una gran part de treballadors que no són capaços de desconnectar. Els experts coincideixen que és imprescindible apartar la ment del treball durant les vacances per evitar algunes conseqüències no desitjades com, per exemple, l’estrès, l’ansietat i l’insomni.

Com pots desconnectar del treball?

  1. Tanca les tasques pendents abans de les vacances, o almenys, que quedin prou resoltes com per reprendre-les a la tornada. Si això no és possible, intenta deixar una persona que actuï de backup de les tasques pendents, sobretot, si sorgeix un tema urgent. 
  2. Desconnecta de les teves aplicacions habituals perquè ningú et molesti. Apaga el telèfon o deshabilita les notificacions. Un factor clau és fer un ús reduït dels mòbils perquè el nostre cervell entengui que no estem treballant. 
  3. Busca llocs i experiències ideals per desconnectar i així no fas activitats rutinàries. Visitar llocs nous i tranquils, t’ajudarà a motivar-te i separar-te del treball en l’aspecte psicològic. 
  4. Controla els teus horaris i hàbits, tot i que durant les vacances som més flexibles i permissius. Recomanem mantenir una certa rutina i ser regular per aconseguir agafar el son.

Gestionar i treballar la desconnexió dels treballadors té beneficis a tots els nivells; per la persona que se sentirà feliç i per a l’empresa que notarà un augment de productivitat. I tu, t’has plantejat si desconnectes prou durant les vacances?