×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mesures de prevenció de riscos laborals per les perruqueries

El treball en una perruqueria comporta diversos riscos laborals, sobretot, higiènics i associats a l’ús de productes químics. 

Els danys per la salut de les persones que treballen en aquest sector poden produir-se per inhalació d’aerosols i vapors produïts durant la seva aplicació o per contacte directe amb els ulls o la pell. . Alguns productes poden donar lloc a reaccions al·lèrgiques i provocar diferents símptomes, com atacs d’asma, tos, congestió, irritació  i inflació d’ulls. En el cas de la pell, pot provocar dermatitis i cremades per contacte directe.

Un factor clau que no hem d’oblidar és que tots els productes han d’estar ben etiquetats, amb la informació sobre els seus riscos, en el lloc de magatzematge. En la seva etiqueta o a l’embalatge podràs consultar i comprovar si contenen substàncies perilloses.  

Mesures de protecció

  • Guants de protecció. Preferiblement, els guants han de ser de nitril o vinil. La grandària dels guants ha de ser aquell que eviti que les substàncies entrin en contacte amb la mà, però, també amb els avantbraços.
  • Protecció respiratòria. Es recomana l’ús de mascaretes per la preparació de mescles a partir de producte en pols o tints o l’ús de productes que continguin formaldehid. 
  • Protecció ocular. Per evitar el contacte en els ulls és apropiat l’elecció d’unes ulleres de muntura integral.

 

Mesures de seguretat

  • Utilitzar ruixadors de bombeig en lloc dels productes en esprai per evitar així els seus gasos. 
  • Tractar de no utilitzar productes en forma de pols fina, que pot contaminar l’aire i arribar als bronquis i pulmons. Millor fer servir granulats, pastes o gels líquids.
  • Preparar el producte en un lloc específic, preferiblement separat i ben ventilat, fent servir guants.
  • Netejar immediatament, i segons les instruccions del fabricador, qualsevol vessament. També els utensilis de preparació i aplicació, les restes de productes en les pintes o les tisores. 
  • Procurar alternar tasques per evitar repetir la mateixa durant tota la jornada. D’aquesta manera, es reduirà l’exposició a la fatiga.

 

És important aplicar les mesures preventives per evitar conseqüències no desitjables. Comparteix-ho amb els teus companys de feina o amb el teu perruquer/a de confiança!