×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Riscos laborals i mesures preventives a fisioteràpia

Sembla que no, però els fisioterapeutes també poden patir riscos laborals. Aquests són fàcilment evitables, tan sols s’ha de parar esment a alguns elements de treball com la llitera, la radiació i les postures a l’hora de treballar.

Riscos ergonòmics

La majoria dels problemes ergonòmics que els afecten són el resultat de no comptar amb els equips adequats. Per exemple, mantenir postures forçades perquè no es compta amb una llitera regulable. Però ull, no només passa amb la llitera, també ens referim a cadires o tamborets que manquen de suports per les extremitats. 

Riscos psicosocials

El principal aspecte amb caràcter psicosocial que trobem dins dels riscos laborals en fisioteràpia és l’estrès i la sobrecarrega de treball.

Així mateix, un altre dels riscos és la desmotivació. Aquesta apareix perquè els resultats solen veure’s a llarg termini i, tant els pacients com els mateixos sanitaris poden sentir-se frustrats a curt termini pel fet que no veuen resultats.  

Mesures de prevenció

Com hem pogut veure, per evitar alguns d’aquests riscos, n’hi ha prou amb adquirir els materials adequats per al lloc de treball. No obstant això, també és cert que existeixen altres riscos que no són tan senzills de prevenir. A continuació, enumerem una sèrie de mesures preventives a tenir en compte:

  • Consultar amb l’empresa les normes especialitzades en els procediments de prevenció de riscos laborals i seguir-les al detall.
  • Aplicar mesures de protecció com, per exemple, en el cas d’individuals; l’ús de guants, uniforme i calçat adequats. I, a nivell col·lectiu; l’equipament dels llocs amb els complements necessaris.
  • Construir i habilitar instal·lacions per evitar entrar en contacte amb la radiació.
  • Netejar el lloc de treball per evitar accidents laborals. El desordre i la presència de materials fora del seu lloc poden originar caigudes. A més, portar un calçat de seguretat anti-relliscant és una bona manera d’evitar les caigudes i les relliscades.
  • Dipositar les agulles i el material quirúrgic en contenidors especials de bioseguretat, una vegada acabada la sessió.

Com hauràs pogut comprovar, els riscos laborals en un fisioterapeuta són molt variats. Per aquest motiu, esperem que aquest article t'hagi estat d'utilitat. Et convidem a compartir-ho amb els teus companys de treball!