×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Distraccions a la feina? Et portem la solució!

Saps quant triga un treballador a concentrar-se després d'una interrupció? Segons un estudi de la Universitat de Califòrnia, triga fins a 23 minuts. En l'actualitat, s'ha demostrat que es treballa millor en ràfegues curtes i concises. D'aquesta manera, hi ha menys probabilitats que les distraccions s'interposin entre el treballador i la productivitat.  

  

És per aquesta raó que, des de Mutua Intercomarcal, volem explicar-te quines són les distraccions més habituals en l'entorn laboral i com combatre-les. 

 

Distraccions comunes en l'entorn laboral

 

  • Comunicació amb els companys cara a cara o de forma online.
  • Ús de les xarxes socials.
  • Malestar personal.
  • Soroll a l'oficina.
  • Manca d'estructuració o definició de rols.

 

Com combatre les distraccions

 

  1. Apaga el telèfon o bloqueja les aplicacions.

En moments de màxima concentració, desactiva les notificacions. És una de les millors idees que pots tenir si vols evitar distraccions. Però, si per contra, necessites estar connectat amb el teu dispositiu mòbil, pots fer servir apps de productivitat per bloquejar aquelles aplicacions o silenciar aquelles notificacions que no necessitis i suposin un obstacle per la teva concentració. 

 

  1. Escolta música.

El malestar emocional, l'estrès o l'ansietat, poden ser causes i conseqüències de les distraccions. Crea hàbits saludables i intenta reduir aquest malestar personal. Escolta música relaxant que t'aïlli del soroll de l'oficina o practica tècniques de relaxació. 

 

  1. Usa el mètode "Eat the frog".

Aquest concepte anglès consisteix a prioritzar de forma clara les tasques i, en primer lloc, treure's de sobre el més avorrit. Per ser més productiu has de començar per aquelles tasques que menys et venen de gust per tal d'acabar-les. Dedica a aquestes, de 60 i 90 minuts per, després prendre't un descans de 20 minuts. Això et permetrà airejar la ment i tornar amb més intensitat. 

 

De la mateixa manera que amb qualsevol rutina nova, et portarà temps que aquests consells es tornin hàbits. No et desanimis si tens algun lliscament i, per accident, caus una vegada en el parany i et descobreixes mirant vídeos. Ens ha passat a tots.

 

Si t'ha resultat interessant, no oblidis compartir el blog amb els teus companys més despistats!