×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

És important la formació laboral per evitar accidents?

Prevenir és fonamental, i més si es tracta d'evitar accidents. Per això, per reduir riscos, és imprescindible una formació laboral prèvia. Un bon sistema de prevenció basat en l'educació garanteix un entorn més segur. 

Per això volem explicar-te la importància de la formació laboral i tots els avantatges que aquesta comporta. 

L'objectiu principal de l'orientació prèvia és mostrar-te una sèrie de conceptes que puguin servir-te d'ajuda per progressar en el teu entorn laboral. La informació t'ajudarà a enfocar millor el teu lloc de treball, a més de ser conscient dels riscos i perills als quals t'exposes per poder evitar-los. Els objectius que es pretenen assolir amb aquest tipus de matèria se centren en:

  • Proporcionar els coneixements necessaris per localitzar riscos i aplicar mesures per la seva prevenció. 
  • Coneixement de la legislació de la prevenció laboral.
  • Col·laboració en la prevenció d'accidents en l'entorn laboral.
  • Integrar com a hàbit les mesures de prevenció que s'han de dur a terme en el treball.

Avantatges de la formació i l'orientació laboral

  1. Millora de la productivitat: La seguretat redueix les preocupacions i aporta tranquil·litat en l'entorn de treball.
  2. Ambient de treball agradable: La prevenció de riscos laborals millora el benestar de tots i, per tant, es crea un ambient agradable. 
  3. Seguiment constant: Cal evitar aquells riscos que poden suposar una amenaça, fer-ne un seguiment. La prevenció permet anticipar una situació de perill fins i tot abans que es produeixi. 
  4. Reducció de riscos: si es coneixen amb antelació es poden reduir i, fins i tot, evitar. 
  5. Actuació davant de situacions d'emergència: Permet saber actuar i donar una resposta adequada davant de situacions de risc. 

Amb la formació o l'orientació evitaràs problemes que puguin derivar en accidents o malalties laborals. Si t'ha resultat útil aquest blog, competeix-lo a aquell amic, familiar o company que no tingui aquests coneixements tan importants per evitar accidents laborals. Li serà de gran ajuda!