×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Coneixes la síndrome del treballador bombolla?

Saps a què ens referim quan parlem de la síndrome del treballador bombolla? Aquest fenomen és cada vegada més existent en les nostres vides i el pateixen aquelles persones que constantment senten que no arriben a desconnectar de la feina completament. És a dir, es mantenen connectades contínuament a la feina, encara que estiguin en el seu temps lliure. 

 

Els límits borrosos entre el treball online i presencial dificulten la possibilitat de separar la vida professional de la personal.  Per això, des de Mútua Intercomarcal, volem explicar-te alguns signes que evidencien la síndrome i de quina manera afrontar-ho. 

 

  • Pèrdua d'interès amb tot allò que no es relacioni amb el treball
  • Dependència i control obsessiu del mòbil i les notificacions
  • Malestar quan la xarxa no funciona
  • Trastorn del son i de l'apetit
  • Estrès, ansietat i nerviosisme
  • Pensament contant en les tasques del treball

 

Com pots afrontar-ho?

 

  1. Elabora una llista de tasques limitades.  Enumera allò que realitzaràs durant el dia de major a menor importància. 
  2. Reserva temps per fer esport.  Si et resulta complicat seguir una rutina d'activitat física pots practicar-la amb algú, d'aquesta manera et resultarà més difícil cancel·lar el pla.
  3. Mantingues la teva vida social activa i surt de casa.  Evitaràs la temptació d'estar davant de l'ordinador. 
  4. Fes pauses durant la teva jornada laboral. Cal desconnectar per una major productivitat. 
  5. Tracta d’utilitzar el "no". Has de ser capaç de posar límits. 
  6. Presta atenció al teu ambient laboral. Si tots mantenen un ritme obsessiu i sense descansos, l'estrès anirà en augment.
  7. Busca l'equilibri entre la vida personal i la professional. Posar massa èmfasi en una, pot provocar descuidar l'altra. 

 

Hem de tractar de reservar temps i espai per cada moment, sabent que has de destinar temps per tu després de la feina. Si t'ha resultat interessant, no oblidis compartir el blog amb els teus companys i amics!