×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Has sentit parlar del multitasking?

Les persones multitasking són aquelles capaces de desenvolupar diverses tasques alhora de forma ràpida i eficaç. Actualment, per les empreses, contractar aquest tipus de persones suposa un benefici molt notable, ja que un mateix treballador pot fer tasques diferents. 

 

Tot i això, també pot portar a una pèrdua de rendiment i augment d'errors. Per això, des de Mútua Intercomarcal, volem explicar-te quins són els inconvenients d'aquest fenomen i com afrontar-lo amb èxit. 

 

Inconvenients del multitasking

 

  • Menor rendiment. En dur a terme diverses tasques alhora s'ha de dividir l'atenció, aquest fet pot provocar una major pèrdua de temps i, per tant, de rendiment.
  • Pèrdua de qualitat. Es corre el risc de perdre qualitat en voler fer una major quantitat de tasques alhora. 
  • Estrès per no aconseguir totes les tasques. Aquest fet pot causar frustració per no assolir els objectius esperats. 
  • Menor eficàcia a causa de l'excés de treball. Ja que no sempre s'aconsegueix distingir aquelles tasques més importants. 
  • Major risc d'errors per no centrar-se en una única tasca.
  • Pèrdua de memòria i malestar en la salut. La multitasca mal gestionada pot generar estrès, ansietat i frustració, que a llarg termini pot ser perjudicial per a la salut. 

 

Com afrontar-ho?

 

  1. Planifica i distribueix el temps. Ordena les tasques de més a menys importància, reservant les hores més productives per a aquelles més rellevants.
  2. Agrupa les tasques similars.  D'aquesta manera dur-les a terme totes alhora serà més senzill. 
  3. Intercala el multitasking amb l'activitat plena. Després de portar moltes tasques alhora, centra’t en una per no sobrecarregar-te.
  4. Evita les distraccions. Deixa el mòbil a un costat si no el necessites i centra’t en allò que has de complir. 
  5. Revisa el treball acabat. D'aquesta manera evitaràs possibles errors que hagis donat per alt en un inici. 
  6. Practica el multitasking. Organitza el dia de manera que vagis incorporant diverses tasques alhora. Has de treballar-ho perquè sigui efectiu. 

 

Si t'ha resultat útil el contingut, comparteix aquest post de blog amb els teus companys de feina!