×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Riscos laborals al sector de la informàtica

Creus que els informàtics que treballen a una oficina no estan exposats a riscos laborals greus com altres treballadors de diferents sectors? Encara que pugui semblar que el treball de la informàtica és segur, encara hi ha perills que han de ser eliminats.

 

Per això, des de Mutua Intercomarcal volem que coneguis els riscos més rellevants del sector i t'ensenyem com prevenir-los. Mantingues la teva feina segura i protegeix la teva salut mentre fas les teves tasques diàries.

 

Riscos laborals

 

  • Fatiga visual produïda per l'ús de pantalles, cosa que pot provocar mals de cap i problemes de visió.
  • Fatiga muscular causada per males postures i la ubicació incorrecta dels equips informàtics.
  • Estrès i ansietat per la pressió en complir terminis i la responsabilitat de garantir la seguretat de les dades.
  • Caigudes i cops a la zona de treball.
  • Contacte electrònic amb els equips informàtics.
  • Diferents factors a l'organització.
  • Exposició a radiacions electromagnètiques emeses pels ordinadors i altres dispositius.

 

Mesures preventives

 

  1. Pren descansos regulars. Estira les cames, fes exercicis de relaxació i evita així lesions físiques i estrès laboral. Es recomana descansar cada cert temps per permetre als ulls i al cervell relaxar-se i recuperar-se.
  2. Treballa en un ambient segur. Mantingues les zones de treball netes i ordenades, a més de lliures d'obstacles.
  3. Adequa l'espai de treball. Utilitza una il·luminació adequada. A més de cadires i taules ergonòmiques. Utilitza protectors de pantalla, reposacanells, i un espai de treball segur.
  4. Feu un bon ús dels equips electrònics. Col·loca la pantalla de treball a uns 40 centímetres de tu i inclina-la lleugerament cap avall.
  5. Respecteu les normes de seguretat bàsiques. Reviseu l'estat de cada equip abans d'utilitzar-lo.
  6. Implementa mesures de seguretat informàtica. És important comptar amb sistemes i protocols de seguretat informàtics adequats.

 

Si el contingut d'aquest article t'ha resultat interessant, comparteix-ho amb els teus amics o companys de feina. No oblideu que travar en un espai segur pot prevenir molts dels riscos que poden aparèixer. Tota precaució és bona!