×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com fomentar la creativitat i innovació a la feina?

Si ens referim al món abstracte de les idees, parlem de creativitat. En canvi, si ens referim a aplicar aquestes idees, parlem d'innovació. Per tant, podem dir que totes dues es complementen i es necessiten l'una a l'altra. Mentre que la creativitat és l'inici de la innovació, només mitjançant aquesta última la creativitat es pot manifestar i ser real.

 

Hi ha persones que compleixen amb totes dues, però, des del punt de les empreses, n'hi ha prou que hi hagi persones que comptin amb una de les dues de manera que es puguin complementar. Si no ets talentós en aquestes habilitats, no et preocupis, des de Mutua Intercomarcal et volem explicar de quina manera fomentar la creativitat i la innovació a la feina. La gran majoria creu que aquests són innats, però la realitat és que se'n poden aprendre. Pren-ne nota!

 

Passos per fomentar la creativitat i innovació a la feina

 

  1. Obre la teva ment i experimenta. No et quedis en allò superficial o convencional. Has d'estar disposat a explorar camins nous, diferents enfocaments i altres visions.
  2. Genera un ambient creatiu. Tracta de rodejar-te de coses que et facin sentir inspirat. Crea un lloc còmode i motivat per deixar fluir les idees.
  3. Col·labora. Treballar en equip pot ser una manera de compartir idees i veure altres visions que permetin generar-ne de noves.
  4. Fes-te preguntes. Preguntar-te el perquè de les coses, et pot ajudar a trobar nous camins.
  5. Realitza pauses. Desconnecta i descansa, t'ajudarà a carregar energia.
  6. Cerca inspiració. Les bones idees no venen soles.
  7. Dedica temps. Pensa bé en el problema per donar-li una solució creativa i innovadora.

 

Ets una persona poc creativa i innovadora? No et preocupis! Segueix tots aquests passos i ja veuràs que, de mica en mica, veuràs un canvi. I, si tens un amic o company com tu, no dubtis a compartir-ho! Recorda que encara sou a temps de ser-ho!