×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com fer front a una reunió de treball?

Si sents ansietat o estrès en haver de parlar en públic, especialment durant una reunió de treball, no tinguis por! Parlar davant d'un grup de persones pot ser desafiador i aclaparador, fins i tot per aquells que són experts en la seva feina. Però no et preocupis, hi ha estratègies que pots fer servir per superar aquest desafiament!

 

Per això, des de Mutua Intercomarcal volem que coneguis alguns consells i trucs per abordar una reunió de treball amb confiança i de la millor manera convertint-te en un veritable professional.

 

Consells per abordar una reunió

 

Hi ha diverses estratègies per afrontar aquest tipus de situacions i minimitzar l'estrès. Aquí trobaràs tot el que necessites saber per sobresortir a qualsevol reunió de treball.

 

  • Preparació

El primer que has de fer és preparar-te per la reunió. Has de revisar tot allò que exposaràs i els temes que seran tractats. Fes una llista dels punts clau que vols esmentar i repassa'ls diverses vegades, així tot el que estigui a les teves mans ho podràs tenir sota control. Com més preparat estiguis, més confiança tindràs i així ho transmetràs a aquells a qui t'adreces.

 

  • Practica el teu discurs

Repassa, una vegada i una altra, el teu discurs en veu alta. Pots gravar-te per escoltar-te, així detectaràs aquells punts que has de millorar o ressaltar. A més, pots demanar a un amic o familiar que t'escolti i practicar davant seu.

 

  • Visualització positiva

Atraus el que penses, així que visualitza la reunió de manera positiva. Imagina que tot anirà bé i que estàs fent una presentació excel·lent. Intenta no pensar negativament i tot anirà segons el previst.

 

  • Respira profundament

Respira profundament abans de començar a parlar. Pren un parell de respiracions profundes i exhala lentament. Això t'ajudarà a relaxar-te i reduir l'estrès, pren-te un instant per a tu.

 

  • Parla amb seguretat

Parla amb seguretat i en un to de veu clar i audible. Si tens dificultats per parlar en públic, intenta fer-ho més lent i amb pauses. Això t’ajudarà a mantenir la calma i et permetrà organitzar millor les teves idees.

 

  • Mantingues el contacte visual

Per mostrar més seguretat, intenta mantenir un contacte visual amb els assistents de la reunió. Però, si no et sents còmode mirant la gent directament als ulls, mira darrere d'ells.

 

  • Sigues breu i concís

No parlis de més o t'estenguis massa. És millor ser breu i concís. Explica allò que t'has preparat i si no cal no surtis del guió.

 

  • Demana retroalimentació

Demana feedback després de la reunió. Això us permetrà millorar en el futur i t’ajudarà a tenir una millor comprensió del que funciona i el que no. Els punts de millora t’ajudaran en pròximes reunions.

 

Si t'ha resultat interessant aquest article, no oblidis compartir-ho amb els teus amics o companys de feina. Recorda que una reunió ben preparada és sinònim de calma i tranquil·litat.