×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Coneixes la Síndrome Boreout?

T'has sentit alguna vegada atrapat en una feina monòtona, sense desafiaments ni oportunitats? T'has preguntat mai si la teva feina està afectant negativament la teva salut mental o física? Si la teva resposta és sí, aleshores has de conèixer la síndrome de Boreout.

 

Què és?

 

Sentir-se aclaparat per l'avorriment i la manca d'estímuls a la feina és la situació que es defineix com la Síndrome Boreout. Les persones que el pateixen poden sentir-se desmotivades, desinteressades i avorrides en el seu entorn laboral.

 

Aquesta síndrome pot afectar qualsevol persona, independentment de la seva feina o posició a l'empresa. Tot i això, s'ha observat que ho pateixen amb més freqüència aquelles persones que fan treballs repetitius, monòtons i amb tasques que no els mantenen motivats i compromesos.

 

Causes que provoquen la Síndrome de Boreout

 

Aquesta síndrome pot ser causada per un o més factors relacionats amb l'entorn laboral:

 

  • Manca de desafiaments i oportunitats d'aprenentatge
  • Manca de reconeixement i recompensa
  • Manca d'autonomia
  • Ambient laboral tòxic
  • Sobrecàrrega o manca de feina
  • Manca de connexió amb els valors i la missió de l'empresa

 

Consells. Com evitar la síndrome?

 

  • Identifica els símptomes. És important reconèixer els símptomes de la Síndrome Boreout. La manca de motivació, l'avorriment, el desinterès a la feina, l'ansietat i la baixa autoestima, són els més comuns. Si en sents algun, seria important prendre mesures per abordar-los.

 

  • Parla amb el supervisor. Comunicar els sentiments al teu supervisor et pot ajudar a trobar solucions. Explica-li com et sents i demana-li una reunió per discutir com es pot millorar la situació.

 

  • Pren mesures per canviar la teva rutina. Si estàs avorrit a la feina, és possible que necessitis fer alguns canvis. Això pot incloure prendre descansos regulars, canviar de tasca o projecte o establir metes i objectius.

 

  • Busca oportunitats per aprendre i créixer. Aprendre noves habilitats i capacitats et pot ajudar a mantenir-te motivat i compromès. Busca oportunitats de capacitació i desenvolupament professional, o considera començar un curs o seminari que t'ajudi a aprendre alguna cosa nova.

 

  • Troba un equilibri entre la feina i la vida personal. Busca activitats fora de la feina que et facin sentir bé amb tu mateix i que t'ajudin a trobar la motivació que necessites per treballar.

 

  • Buscar el suport d'amics i familiars. Comparteix els teus sentiments amb algú en qui confiïs i busca'n l'ajuda i l'orientació.

 

Per evitar la síndrome Boreout, és important prendre mesures per mantenir-se motivat i compromès a la feina. Estableix metes i objectius, aprèn noves habilitats que permetin motivar-te i interessar-te en allò que fas, busca noves oportunitats, intenta mantenir una vida activa fora de la feina i busca passatemps o activitats que et facin sortir de la monotonia.

 

Si et sents identificat, o creus que algú necessita llegir aquest article, comparteix-ho! Tots podem estar patint la Síndrome de Boreout sense saber-ho.