×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Síndrome de Bergerac, en què consisteix?

 Alguna vegada has sentit que prefereixes no ser reconegut pels teus èxits? Et resulta difícil acceptar els elogis i els reconeixements que mereixes? Si la teva resposta és afirmativa, és possible que estiguis experimentant la síndrome de Bergerac. Aquesta condició psicològica s'atribueix a persones amb baixa autoestima i manca de confiança en ells mateixos, que cedeixen constantment l'autoria de les seves idees i mèrits professionals a altres a fi de passar desapercebuts.

Per això, des de Mutua Intercomarcal, volem explicar-te en què consisteix la síndrome, les possibles causes i com evitar-ho.

 

Què és la Síndrome de Bergerac a l'empresa?

La síndrome de Bergerac és una condició psicològica en què una persona evita ser reconeguda, o intenta passar desapercebuda pels seus èxits o mèrits a l'entorn laboral. Per això, prefereix que altres prenguin les seves idees, ja que senten que d’aquesta manera es podran materialitzar. La manca de confiança en un mateix o la baixa autoestima podrien ser algunes de les causes que provoquen la síndrome. El que els porta a subestimar-se i no valorar el seu propi talent. La síndrome pot afectar a qualsevol individu dins l’entorn laboral.

 

Causes que provoquen la Síndrome de Bergerac

La síndrome de Bergerac pot tenir diverses causes que contribueixen al desenvolupament.

  1. Baixa autoestima

Les persones amb baixa autoestima tendeixen a subestimar-se i a no reconèixer el seu valor. Aquest fet els porta a cedir les seves idees o èxits, per por de ser rebutjats o jutjats de manera negativa.

  1. Manca de confiança en si mateixos

La manca de confiança en les pròpies habilitats i competències professionals pot fer que una persona prefereixi que els altres prenguin les seves idees. No creuen en la seva capacitat per aconseguir el reconeixement per ells mateixos.

  1. Temor al fracàs

La por del fracàs pot impulsar les persones a no cercar el reconeixement per por de no estar a l'altura de les expectatives. Cedir els seus èxits els fa una sensació de seguretat i evita enfrontar el possible fracàs.

 

Consells per evitar la síndrome de Bergerac a l'empresa

Si t'identifiques amb la síndrome de Bergerac, aquí tens alguns consells pràctics per evitar-ho.

  • Treballa a la teva autoestima. Dedica temps a enfortir la teva autoestima i reconèixer les teves pròpies habilitats i èxits. Aprèn a valorar-te i a confiar en tu mateix.

  • Reconeix els teus mèrits. Accepta el mèrit i el reconeixement que et correspon per les vostres idees. No subestimis la teva vàlua i no tinguis por de destacar.

  • Aprèn a rebre elogis. Accepta els elogis i aprèn a rebre'ls de manera positiva. Agraeix als que et reconeixen i valora el seu suport.

  • Cerca suport i feedback. Busca el suport dels teus companys de feina i superiors. Demana feedback sobre el teu exercici i aprofita les oportunitats de creixement professional. Pots aprendre de les opinions dels teus companys i millorar la teva feina.

  • Enfoca't en el desenvolupament personal. Participa en activitats de desenvolupament personal i professional que t'ajudin a millorar les teves habilitats i la confiança en tu mateix. Això et permetrà créixer i demostrar la teva vàlua.

 

Accepta els teus èxits, confia en tu mateix i busca el suport necessari per assolir el teu màxim potencial. Si t'has sentit identificat, o creus que algú del teu entorn pot estar patint la síndrome de Bergerac, comparteix-ho!