×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com es poden prevenir les cremades del sol?

Amb l'arribada de la calor i les altes temperatures, les cremades solars són un perill per tots aquells treballadors que duen a terme les seves tasques a l'aire lliure. L'exposició prolongada als raigs UV pot provocar danys a la pell. La cara, els braços i les cames són especialment vulnerables als efectes nocius del sol.

Les cremades solars poden provocar dolor, irritació i en casos greus, berrugues i descamació a la pell. Per això, en l'entorn laboral, és fonamental prendre precaucions per protegir-se d'aquestes.

Des de Mútua Intercomarcal, volem explicar-te detalladament les mesures preventives que necessites per protegir-te de les cremades solars i com has d'implementar-les de manera efectiva.


Mesures preventives:

  • Compren els perills de les cremades solars.

És essencial comprendre els perills d'exposar-se al sol. A llarg termini, l'exposició continuada al sol sense protecció pot augmentar el risc de càncer de pell i accelerar l'envelliment prematur de la pell.

  • Utilitza protector solar.

La teva millor defensa contra els raigs perjudicials del sol és el protector solar. És important triar-ne un d'ampli espectre amb un factor de protecció solar d'almenys 30. Aplica una quantitat generosa a totes les àrees exposades de la pell aproximadament 15-30 minuts abans de sortit a l'aire lliure. Assegura't de cobrir la cara, els braços, les cames i qualsevol altra part exposades. A més, recorda tornar a aplicar el protector solar cada dues hores, especialment si t'has exposat a l'aigua o suor en excés.

  • Fes servir roba de protecció.

Cobreix cada centímetre exposat. A més del protector solar, l'ús de roba adequada de protecció pot fer una gran diferència en la prevenció de les cremades solars. Opta per peces de màniga llarga, pantalons llargs i barrets. A més, hi ha peces especials dissenyades amb protecció UV incorporada, les quals proporcionen una barrera addicional contra els raigs solars. Aquestes peces són especialment útils quan treballes llargs períodes sota el sol.

  • Busca ombra i realitza descansos regulars.

A més de protegir la pell amb roba i protector solar, és important buscar ombra sempre que sigui possible, especialment durant les hores de màxima radiació solar, que solen ser entre les 10 del matí i les 4 de la tarda. Cerca àrees cobertes o sota arbres que et proporcionin una protecció addicional contra els raigs. Si és factible, organitza descansos regulars en llocs amb ombra per permetre que la teva pell es recuperi i reduir l'exposició contínua al sol.

  • Mantenir una hidratació i cura adequades.

La hidratació adequada és clau per mantenir una pell saludable i ajudar a prevenir les cremades solars. Beu suficient aigua durant tot el dia per mantenir el teu cos hidratat. A més, després d'un dia de treball a l'aire lliure, considera aplicar cremes hidratants que ajudin a calmar i nodrir la pell exposada al sol.


En definitiva, les cremades solar al treball són un risc real i evitable. Prendre mesures preventives pot ajudar a protegir la pell i prevenir complicacions. Si aquest bloc t'ha resultat interessant, comparteix-lo amb els teus companys de treball i amics!