×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com enfrontar-se amb la dislèxia a la feina?

En un món laboral cada vegada més divers i inclusiu, és fonamental comprendre i abordar les diferents realitats que enfronten els treballadors al seu dia a dia. Un d'aquests reptes és la dislèxia, una condició que, tot i que pot presentar certs obstacles, no hauria de limitar el desenvolupament professional de ningú.

Per això, des de Mutua Intercomarcal, volem explicar-te què és la dislèxia, com aquesta pot afectar la feina i com enfrontar-se amb ella.

Què és la dislèxia?

La dislèxia és una condició que afecta la lectura i el llenguatge. És important comprendre que no està relacionada amb la intel·ligència, sinó amb la manera com el cervell processa el llenguatge escrit i parlat. Aquesta variació neurobiològica és d'origen genètic, i es manifesta en dificultats per reconèixer paraules, comprendre'n el significat i expressar-se de manera escrita o verbal de manera fluida i precisa.

Com pot afectar la feina?

La dislèxia pot presentar desafiaments a l'entorn laboral, però varia de persona a persona. Aquestes són les dificultats més comunes:

  • Alentiment de tasques. La dificultat per llegir i escriure amb precisió i fluïdesa pot alentir la velocitat d'execució de tasques que involucren la comprensió i la creació d'informes, documents o correus electrònics.
  • Comprensió i instruccions. Entendre i seguir instruccions escrites pot ser un desafiament.
  • Problemes amb dades escrites. La interpretació i l'ús d'informació basada en textos poden representar un obstacle per tasques que requereixen anàlisi de dades o informes escrits.
  • Organització i planificació. L'organització eficient i la planificació poden ser difícils, cosa que afecta la gestió de tasques i la priorització d'activitats.

 

Consells per enfrontar-se amb la dislèxia a la feina

  1. Comunica les teves necessitats.

No tinguis por de parlar amb el teu superior i els teus companys sobre la teva condició. La comunicació oberta pot portar a la comprensió i a la implementació d'ajustaments raonables que t'ajudin a fer-te millor.

  1. Utilitza eines d'assistència.

Aprofita les tecnologies i les eines disponibles, com correctors ortogràfics i gramaticals. Les aplicacions de veu a text, també poden ser molt útils.

  1. Practica tècniques de lectura.

Experimenta amb estratègies de lectura que t'ajudin a millorar la comprensió i la retenció de la informació. Aquestes poden incloure subratllar, resumir i crear esquemes visuals.

  1. Planifica i organitza.

Estableix rutines i utilitza eines de planificació, com ara llistes de tasques o calendaris, per ajudar-te a prioritzar i administrar la teva càrrega de treball de manera efectiva.

  1. Considera l'ús de fons verds.

Algunes investigacions suggereixen que utilitzar fons verds en llegir en dispositius tecnològics pot ajudar les persones amb dislèxia a millorar la llegibilitat del text.

La dislèxia no hauria de ser un impediment greu per completar una feina, sinó més aviat un desafiament que pots enfrontar i superar amb eines específiques i molt de suport. Si t'ha agradat aquest blog, comparteix-lo amb els teus amics i companys de feina.