×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Descans en la feina, com i quan?

El treball, sigui físic o intel·lectual, requereix un esforç que provoca un desgast. Per tant, el descans laboral és la manera de tornar a tenir forces i energia per continuar amb les tasques. A més, que és primordial per mantenir una bona salut mental i física. Encara que a vegades els límits entre el treball i el descans no solen ser tan senzill.

Un descans mal realitzar pot agreujar diferents aspectes en el treball; augmentar l’estrès i afectar el benestar laboral. I, per tant, això pot repercutir negativament en el rendiment del treballador.

Amb la implementació del teletreball, resulta més difícil separar els límits entre el descans i la jornada laboral. Sobretot, quan els espais laborals es traslladen a espais de la nostra vida privada. 

Com garantir el descans en el treball en remot? 

Per poder garantir el descans en el treball, hem de ser conscients que treballar a casa no significa treballar més hores. D’aquesta manera, s’ha de pactar de manera clara un inici i fi de la jornada. Que, a més, també ajudarà a portar al dia un control d’horari. 

Què són els microdescansos?

Amb aquests descansos permet als treballadors trencar amb la monotonia i, d’aquesta manera, donar un respir a la ment i fomenta la creativitat. Aquests descansos poden anar des de parlar amb un company de treball a veure un vídeo d’internet. 

Quan descansar en el treball?

  • La regla del 20-20-20: Cada 20 minuts, pren un descans de 20 segons. Això ajudarà a prevenir la fatiga visual, especialment si passes molt temps davant d’una pantalla.
  • Estiraments: Dedica uns minuts a estirar el teu cos. Pot fer estiraments simples per relaxar els músculs de les espatlles, el coll, l’esquena i les cames. 
  • Respiració profunda: Practica la respiració profunda per relaxar-te. Inhala profundament pel nas durant uns segons, mantingues l’aire durant un parell de segons i després exhala lentament per la boca. 
  • Escolta música relaxant: Pots posar música suau o relaxant en auriculars durant uns minuts per canviar d’ambient i alleujar l’estrès. 
  • Berenar saludable: Un entrepà saludable, com a fruites o fruits secs, poden proporcionar un petit impuls d’energia. Assegura’t de mantenir una dieta saludable durant la teva jornada laboral.
  • Beu aigua: Mantingues una ampolla d’aigua en el teu escriptori i assegura’t de mantenir-te hidratat. La deshidratació pot causar fatiga.

Recorda que és important respectar els teus límits i no forçar-te a treballar sense descans. Prendre petits descansos regulars pot augmentar la teva eficiència i benestar en el treball.