×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estratègies per reduir l’estrès en un espai de treball obert

La síndrome de l’oficina oberta és un terme que s’ha tornat familiar en els entorns laborals moderns. A mesures que les empreses busquen fomentar la col·laboració i la comunicació entre els empleats, moltes han optat per espais de treball oberts i àrees compartides. Si bé això pot tenir avantatges significatius en termes d’interacció i creativitat, també ha portat un conjunt de desafiaments.  

La síndrome de l’oficina oberta es refereix als problemes i dificultats que s’enfronten els treballadors en aquests entorns, que sovint manquen de privacitat i poden sorollosos. Aquesta situació pot afectar negativament la concentració, la productivitat i el benestar dels empleats.  

Consells per superar la síndrome 

  • Organitza el teu espai personal: Aprofita el màxim el teu escriptori o àrea de treball. Utilitza organitzadors, safates o prestatges per mantenir les teves pertinences en ordre i reduir el desordre.  
  • Usa auriculars amb cancel·lació de soroll: Els auriculars amb aquesta característica poden ajudar-te a bloquejar el soroll ambiental i concentrar-te en les teves tasques. 
  • Estableix horaris de treball concentrat: Identifica els teus moments de major productivitat i programa tasques que requereixen concentració durant aquests períodes. Deixa les tasques més rutinàries i menys critiques per moments menys productius. 
  • Comunica les teves necessitats: Parla amb els teus companys de treball i superiors sobre les teves necessitats de  concentració. Pots establir senyals visuals o acords per limitar les interrupcions.  
  • Pren descansos regulars: Programa pauses curtes durant el dia per estirar-te i relaxar-te. Allunyar-te de la teva àrea de treball per uns minuts pot ajudar-te a recarregar energies.  
  • Troba espais alternatius: Si la teva oficina té àrees de treball més tranquil·les o sales de reunions no utilitzades, considera utilitzar-los per tasques que refereixen un major nivell de concentració. 
  • Practica l’administració del temps: Utilitza eines com a llistes de tasques, aplicacions de gestió de projectes o tècniques de Pomodoro per millorar l’administració del teu temps i mantenir-te enfocat.  
  • Estableix límits en les reunions: Limita la durada i freqüència de les reunions per reduir les interrupcions en el teu flux de treball. 
  • Promou la col·laboració efectiva: Aprofita els beneficis de l’oficina oberta per la col·laboració, però segura que les interaccions siguin efectives i pertinents. 
  • Cuida el teu benestar: Mantingues una rutina d’exercicis, una dieta equilibrada i dormint prou. Un cos i una ment saludable pot ajudar-te a afrontar millor els desafiaments de l’oficina oberta.  

Amb implementació d’aquests consells, pots superar els obstacles que presenta un espai de treball obert i millorar la teva qualitat de vida laboral. En mantenir la concentració, gestionar l’estrès i equilibrar la col·laboració amb la privacitat, estaràs en el camí cap a un treball més productiu i saludable en qualsevol entorn d’oficina. Recorda, el teu benestar és essencial per un compliment òptim del treball!