×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprofita les pauses! Estratègies per recarregar energies i millorar el rendiment

En l’atrafegada rutina laboral diària, les pauses es converteixen en moments valuosos per revitalitzar la ment, millorar la concentració i fomentar un ambient més saludable.  

No es tracta del temps que ens prenem en el break, sinó de què fem amb ell. Està demostrat que fer un descans aconsegueix millorar el rendiment perquè augmentem la capacitat de concentració. El millor és planificar el descans: quan fer-ho, durant quant de temps i quines coses farem. 

Per això, des de Mútua Intercomarcal, volem explorar la importància de prendre descansos, a més d’idees creatives sobre com aprofitar el màxim aquests moments per optimitzar el rendiment laboral.   

Com crear una rutina efectiva de pauses laborals 

  • · Planificació. Agenda les teves pauses per evitar interrupcions en tasques importants.  
  • · Varietat. Alterna entre diferents activitats per mantenir la frescor i evitar la monotonia. 
  • · Limita l’ús de dispositius electrònics. Redueix l’exposició a pantalles durant les pauses per descansar els teus ulls.  
  • · Estableix límits de temps. Evita excedir el temps assignat a les pauses. L’equilibri és clau.  

 

Activitats recomanades   

  • · Fes passejos breus. 

Explora entorns pròxims per canviar d’escenari i obtenir aire fresc. L’activitat física lleu durant els passejos pot millorar l’estat d’ànim i augmentar l’energia.  

  • · Fes activitats amb els companys. 

Organitza jocs breus o activitats divertides amb els teus companys per alleujar l’estrès. Jocs de taula, trencaclosques o activitats a l’aire lliure poden ser opcions divertides. 

  • · Llegeix o escolta podcasts. 

Submergeix-te en un bon llibre o escolta un podcast interessant per desconnectar i estimular la ment. Selecciona temes que t’interessin i t’ajudin a relaxar-te. 

  • · Socialitza en l’àrea de descans. 

Aprofita el temps per socialitzar amb els teus companys en l’àrea de descans. L’intercanvi d’idees informals pot enfortir les relacions laborals.   

En realitzar aquestes activitats estem contribuint entre tots a la millora del benestar. Reduint així l’esgotament mental i físic, generant una major satisfacció laboral. Així que, si t’han agradat aquestes idees i creus que podries implementar-les amb els teus companys, comparteix aquest blog!