×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com pots aconseguir una igualtat salarial en el teu treball?

En la cerca constant d’una societat més justa, la igualtat salarial s’ha convertit en un tema central en l’àmbit laboral. Malgrat els avanços significatius, encara persisteixen desigualtats salarials que afecten diversos grups.  

Per això, des de Mútua Intercomarcal, volem destacar la seva importància en l’actualitat, a més de proposar mesures concretes per avançar cap a una remuneració justa i equitativa per tots.   

  • · Bretxa salarial de gènere. Segons dades recents, la bretxa salarial de gènere persisteix, amb les dones guanyant, en mitjana, un percentatge significativament menor que els homes.  
  • · Impacte en la motivació i productivitat. Estudis demostren que la falta d’igualtat salarial impacta negativament en la motivació i el compromís dels empleats, afectant directament la productivitat i la retenció de talent.  
  • · Beneficis de la igualtat salarial. Les empreses que adopten polítiques d’igualtat salarial experimenten beneficis tangibles com un millor clima laboral, major satisfacció dels empleats i una imatge positiva en la societat.  

 

Mesures per aconseguir igualtat salarial 

  • · Anàlisi salarial transparent: Realitza una anàlisi salarial transparent per identificar possibles bretxes i abordar-les de manera proactiva. 
  • · Polítiques d’igualtat: Implementar polítiques clares d’igualtat salarial i promou una cultura empresarial que valori la diversitat i l’equitat.  
  • · Formació i sensibilització: Proporciona formació i sensibilització als treballadors sobre lai importància de la igualtat salarial i els seus beneficis. 
  • · Avaluació contínua: Realitza avaluacions periòdiques per garantir que les polítiques d’igualtat salarial estiguin en constant evolució i s’ajustin a les necessitats canviants de l’empresa i la societat.  

Junts, podem avançar cap a una societat més justa i equitativa. Si t’ha agradat aquest blog, no oblidis compartir-ho amb els teus amics i companys de treball.