×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

“Jo també vull anar a l'oficina” Apostem per l'accessibilitat!

Avui dia vivim en una societat cada vegada més inclusiva i això es veu reflectit en els llocs de treball dels quals poden fer-se càrrec persones amb diferents discapacitats. Per exemple, l'oferta de serveis que poden prestar les persones cegues és cada vegada més àmplia i va des d'un advocat fins a un fisioterapeuta. 

És per això que els espais de treball han d'estar correctament dissenyats, perquè les persones amb discapacitats i mobilitats reduïdes puguin desenvolupar-se professionalment com qualsevol treballador. 

Aquí et deixem alguns consells per facilitar l'accés als espais laborals de les persones amb discapacitats vàries: 

Persones amb mobilitat reduïda: 

· Accés físic: Instal·lar rampes, ascensors o plataformes elevadores per garantir l'accés sense impediments a totes les àrees del treball. 

· Espai ampli: Assegurar-se que les instal·lacions siguin prou àmplies per permetre el pas sense dificultats. 

· Espais de treball ajustables: Proporcionar escriptoris i taules ajustables en altura per facilitar l'accés i la comoditat de les persones. 

· Pla d'Evacuació d'Emergència: s’ha de tenir planificada amb antelació l'evacuació de les persones amb mobilitat reduïda. 

Persones amb discapacitat visual i auditives: 

· Senyalització tàctil i audible: Utilitzar senyalització tàctil en Braille i gravacions de veu per indicar la ubicació de les diferents àrees i serveis dins del lloc de treball. 

· Tecnologia d'assistència: Instal·lar dispositius de tecnologia d'assistència, com a lectors de pantalla per persones amb discapacitat visual o sistemes de comunicació alternatius per persones discapacitat auditiva. 

· Evacuació i emergències: Les alarmes d'emergència han de tenir senyals d'avís auditives i visuals per poder informar de qualsevol incidència. 

· Disseny afavoridor: Construir edificacions que afavoreixin una millor distribució del so, així com la comunicació visual. 

Implementa aquests consells en la teva oficina i permetràs l'accés a qualsevol treballador dels llocs més remots del món. Si t'ha semblat interessant comparteix-ho!