×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Enfronta't al desafiament: Passos claus per reportar un accident laboral

 

En l'àmbit laboral pots patir riscos de tota mena i, per això, et portem aquest article perquè sàpigues pas a pas, que has de fer en cas de patir un accident 

Primer de tot, saber que un accident laboral és un succés fortuït o sobtat que sobrevé per una causa o en ocasió del treball, podent produir una lesió greu, invalidesa del treball i en el pitjor dels casos, incloent-hi la pròpia mort del treballador. Ningú està exempt que succeeixi. 

Existeixen quatre passos que cal seguir per poder reportar un accident laboral, encara que segons la gravetat, les conseqüències i les condicions laborals, aquests poden variar: 

· Primer pas - Identificar el risc: 

Com a treballador, estar atent als possibles riscos en el lloc de treball és crucial. Això implica reconèixer qualsevol condició o situació que pugui representar un perill per la teva seguretat o la dels teus companys de treball.  

Aquests riscos poden incloure condicions de treball insegures, equips defectuosos, procediments operatius inadequats, entre altres causes. 

· Segon pas - Informar el superior: 

Una vegada que identifiquis un risc o succeeixi un accident laboral, és important informar immediatament el teu supervisor o a un superior. Comunica-li clarament els detalls del risc o accident, incloent-hi la ubicació, la naturalesa del problema i qualsevol lesió o mal material que hagi ocorregut. 

· Tercer pas – Documenta el risc: 

Després d'informar el teu supervisor, assegura't de documentar el risc identificat o l'accident laboral. Si és possible, fes fotografies del lloc on va passar l'accident, de les condicions rellevants i de qualsevol lesió o mal resultant.  

Completa qualsevol formulari de reporti d'accidents proporcionat per la teva empresa, assegurant-te d'incloure tots els detalls rellevants, com la data, hora, descripció de l'esdeveniment, persones involucrades i qualsevol acció presa fins al moment. 

· Quart pas - Realitzar un seguiment: 

Una vegada que hagis informat i documentat el risc o accident laboral, és important realitzar un seguiment per garantir que es prenguin les mesures adequades. Si l'accident laboral resulta en lesions que afecten la teva capacitat per treballar, és possible que siguis elegible per rebre compensació laboral. 

Estigues en contacte amb el teu supervisor per obtenir actualitzacions sobre les accions preses per abordar el problema i assegura't de seguir qualsevol instrucció addicional proporcionada. 

En seguir aquests passos com a treballador, estàs contribuint activament a mantenir un entorn de treball segur i saludable per tu i els teus companys de treball, a més de complir amb les teves responsabilitats quant a la seguretat laboral. 

Comparteix-ho per al teu benestar i el dels teus companys!