×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Prestacions

Portada > Prestacions
  • AJUDES SOCIALS

  • INCAPA-CITAT TEMPORAL

  • EMBARÀS LACTÀNCIA

  • CURA DE MENORS

  • CESSAMENT ACTIVITAT

 

PRESTACIONS COMPLEMENTÀRIES

Són ajudes que concedeix, després d'una anàlisi de cada petició, la Comissió de Prestacions Especials, composta de forma paritària per representants dels treballadors i de les empreses associades a la Mútua.

La Comissió de Prestacions Especials està al servei dels treballadors que, a conseqüència d'un accident de treball i / o malaltia professional, necessiten auxili econòmic per disminució d'ingressos, despeses especials no coberts per la Seguretat Social, problemes personals sobrevinguts, etc.

 

INCAPACITAT TEMPORAL - PAGAMENT DIRECTE

La incapacitat temporal és la situació en què es troba el treballador quan està impossibilitat temporalment per treballar a causa de malaltia comuna o professional o per un accident, sigui o no laboral, mentre precisa assistència sanitària del Sistema Nacional de Salut o de les Mútues d'Accidents de Treball i Malalties Professionals.

 

RISC DURANT L'EMBARÀS I LACTÀNCIA

Quan un lloc de treball pugui suposar un risc per al desenvolupament normal de l'embaràs, i el risc estigui acreditat, si l'empresa no pot oferir a la treballadora un altre lloc exempt de risc, Mútua Intercomarcal es fa càrrec de la prestació econòmica mentre el contracte de treball quedi suspès.

Després de el període de descans per maternitat i trobant-se la treballadora en situació d'alimentació natural del lactant, si el lloc de treball pot perjudicar la salut de la mare o del fill lactant, i l'empresa no pot oferir un altre lloc de treball exempt de risc a la treballadora, aquesta pot accedir a la prestació econòmica per risc durant la lactància natural en les mateixes condicions que en la de risc durant l'embaràs.

 

CURA DE MENORS AFECTATS PER MALALTIA GREU O CÀNCER

Quan els pares o acollidors d'un menor afectat per malaltia greu o càncer, que requereixi ingrés hospitalari de llarga durada i tractament continuat de la malaltia, es troben actius laboralment, s'aplica aquesta protecció, que inclou la reducció de la jornada de treball amb la disminució proporcional de salari. La prestació s'aplica sempre que l'afectat sigui menor de 18 anys i precisi d'un cura directa i permanent, acreditat per informe del servei públic de salut.

 

CESSAMENT D'ACTIVITAT DE TREBALLADORS PER COMPTE PROPI

Mútua Intercomarcal t'ajuda fins i tot en els moments més difícils. Posem a disposició dels treballadors per compte propi (autònoms, agraris o de la mar) a la Protecció per Cessament d'Activitat, que els protegeix enfront de la interrupció involuntària de la seva activitat econòmica. La cobertura inclou:

  • Prestació econòmica
  • El dret a l'abonament de la cotització de la Seguretat Social per Contingència Comuna
  • L'accés a formació i orientació professional

Aquesta cobertura és, per norma general, incompatible amb altres prestacions i la sol·licitud de la prestació s'ha de fer abans de finalitzar el mes següent al cessament d'activitat.