×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Esmena de Llei de Segona Oportunitat per a autònoms

Una de les últimes esmenes que ha presentat l'Executiu per al projecte de Llei de Segona Oportunitat pretén facilitar l'accés als autònoms al 100% de la seva quota per contingències comunes a la Seguretat Social, en el cas de tenir al seu càrrec a una persona amb discapacitat. D'aquesta manera, i durant un any, tindran accés a aquesta bonificació quan, tal com es recollia en l'esmena inicial, deixin el seu treball per cuidar a un menor de set anys, o un familiar de fins a segon grau de dependència i s'afegeix el supòsit de paràlisi cerebral d'un familiar, malaltia mental, discapacitat intel·lectual amb un grau igual o superior al 33% o una discapacitat física o sensorial igual o superior al 65%. En qualsevol cas, la situació de discapacitat ha d'estar reconeguda i aquesta persona no podrà exercir activitat laboral alguna.

Un dels requisits en la contractació d'un substitut obliga al fet que estigui contractat durant almenys tres mesos fins a un màxim de dotze. Si es produís un incompliment d'aquesta norma, l'autònom hauria de retornar la bonificació. A més, està previst que aquest augment de la quota sigui del 100% per contingències comunes, aplicant el tipus obligatori a la base mínima, o bé, del 50% si la contractació d'un substitut és a temps parcial.

Un altre dels requisits és la incompatibilitat de la bonificació amb tenir treballadors assalariats al moment de la sol·licitud, així com tampoc en els dotze mesos anteriors, a excepció haver contractat un substitut per baixa de maternitat, paternitat, adopció, entre uns altres.

Aquest canvi en l'esmena no entrarà en vigor fins a la seva aprovació en el BOE, però ja és efectiva des del mes de març, quan es va aprovar en el decret Llei de Segona Oportunitat.