×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La S. Social destina 318 milions per a la millora en la gestió de les baixes

La Seguretat Social ha traslladat aquest any 318 milions d'euros (317.914.500,60) a les comunitats autònomes amb la finalitat de millorar la gestió i el control de les baixes laborals. Aquest traspàs que comprèn el període 2013/2016, queda recollit en els convenis signats entre el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social amb les diferents Comunitats Autònomes. I, segons l'acord amb els Pressupostos Generals de l'Estat, on s'estableix un crèdit final, cada comunitat autònoma rep una quantia ja fixada que varia en funció del nombre total d'assegurats que tinguin dret a la prestació per incapacitat temporal.

Aquest conveni és de caràcter anual, i en finalitzar l'exercici, es revisarà que s'hagin complert els objectius del Pla d'actuació i millora pel qual es va establir l'acord. Així mateix, aquelles comunitats que compleixin els objectius, rebran una bestreta pel 2015 del 60% del crèdit.

D'aquesta manera, Catalunya és la comunitat que rep una major partida amb un total de 58,1 milions. En segon lloc, es troba Andalusia amb un crèdit de 56,3 milions, i els segueixen Madrid i Comunitat Valenciana, amb 53,2 i 33 milions, respectivament.

Les conselleries de cada comunitat autònoma són les encarregades de realitzar, juntament amb la inspecció mèdica, les accions de control de la prestació durant el primer any de la baixa, i seran els mateixos facultatius dels serveis de salut de cada autonomia els encarregats de facilitar la baixa i l'alta als pacients, tenint la competència de determinar la durada de la incapacitat temporal.